Ako pustite ekipu kao što je Barsa da igra, zeznuli ste se! Zidan o tome kako je pobedio Katalonce

Strateg Blankosa pohvalio Marijana, spomenuo i Jovića, mada Luka nije igrao

  • 0
Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Trener Real Madrida Zinedin Zidan nije krio sreću zbog prve pobede u Primeri nad Barselonom još od 2016. godine u 277. El Klasiku na stadionu Santjago Bernabeu.

Real je na svom terenu u nedelju uveče pobedio sa 2:0 golovima Vinisijus Žuniora u 71. i Marijana Dijaza u 92. minutu utakmice.

- Lep osećaj, naročito posle komplikovanog prvog poluvremena. Tu je takođe i rival. Sve je bilo izjednačeno u prvom, a drugo je za nas bilo bolje. U napadu smo bili dominantni i dobro smo ih pritiskali, a u prvom poluvremenu nas je to koštalo. Protiv ovakvih timova presing mora da se igra jer ako ih pustite da igraju, trčite za loptom i onda ste se zeznuli - rekao je Zidan posle meča.

On je posebno bio srećan zbog Brazilca koji je uz prvu stativu i malo sreće probio Ter Štegena 20 minuta pre kraja meča.

- Vinisijus je zaslužio taj gol i drago mi je zbog njega. Radio je vrlo naporno proteklih nedelja kako bi se vratio u tim i zaslužio je. Tako važan gol protiv tako ozbiljnog protivnika je za njega fantastična stvar - dodao je Zidan za Marku.

Nije propustio priliku da pohvali ni Marijana Dijaza rekavši da nije igrao mnogo jer Jović ima prednost, ali ističe da je dao sve od sebe.

Marijano je u nadoknadi zamenio Karima Benzemu i već posle minuta na terenu potvrdio pobedu svoje ekipe. Real se ovom pobedom vratio na čelo Primere sa bodom prednosti u odnosu na Barselonu.

Video: Najveća prilika Zvezde na derbiju, ali mreže i dalje miruju

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA