≫ 

Vučelić "bljuje vatru": Što nismo bili na derbiju? Je l' treba opet da prolazimo kroz toplog zeca?!

Oštre reči prvog čoveka crno-belih posle 162. večitog derbija

  • 45

Predsednik Partizana Milorad Vučelić oglasio se tek nekoliko dana posle 162. večitog derbija u kojem je poručio da je Partizan bio ispod svog nivoa, ali i da je arbitar svojim odlukama u prvih 15 minuta uticao na ishod meča, jer su, kako kaže vodeći igrači crno-belih u navali prebijeni i za to niko nije kažnjen.

- Naročito je bilo slabo prvo poluvreme. Mislim da je presudan deo utakmice bio početnih 15 minuta kada su naši vodeći igrači u navali dobili prilične batine koje nisu sankcionisane. Nije to kritika suđenja, nego osnovna činjenica. Mislim da je to zaustavilo Partizan, drugog opravdanja nemam, mi smo pružili slabu utakmicu - rekao je Vučelić.

On ističe da je tužno što je igra u derbiju efektivno trajala svega 28 minuta.

- Nije pitanje žaljenja na suđenje, već ste vi novinari izračunali da je igra trajala 28 mintuta, to je tužno. Nije to samo problem igrača, već i načina suđenja. Previše faulova, duplo više nego na drugim velikim utakmicama i gubljenje tempa i seckanje igre je pokvarilo derbi koji je ostavio loš utisak. Mi smo nezadovoljni tim rezultatom, kao i stručni štab, ali tako je kako je. Ja sam ubeđen da je Partizan igrao onako kako zna, ne punom snagom, već onako kako je navikao, da rezultat ne bi izostao - konstatovao je prvi čovek crno-belih i poručio da je nezadovoljan i trener Savo Milošević.

- Drugačija zamisao je bila, upozorio je igrače da će biti izloženi faulovima, da ne treba da reaguju na sudije i ostale stvari. On je nezadovoljan jer smo igrali ispod svog nivoa - poručio je Vučelić.

Milorad Vučelić, Savo Milošević - FK Partizan Savo Milošević i Milorad Vučelić; Foto: Milena Đorđević

Usledilo je pitanje koje je probudilo vatru u predsedniku Partizana - zbog čega on i ostali čelnici crno-belih nisu bili na stadionu tokom derbija?

- Neću da podsećam zbog čega. Ako ne pamtite da smo bili zatvoreni u jedan boks jedanput, da su iza nas bili navijači i vređali nas i pljuvali, je*** nam majku i vređali nas najgore na svetu. Prolazili smo kroz "toplog zeca" dok smo išli iz svlačionice, da smo čekali jedanput po 10 minuta da ih puste da izađu, da ih policija sprovede, i ako se setite balona s penisom, jasno je da je uvek neka neprijatnost.

Zašto bismo prebacivali pažnju na sebe i davali priliku za razne huliganske i druge vrste ispada, zašto bismo se izlagali tome, čudi me da vi novinari uopšte postavljate to pitanje, kao da ste pali s neba. Zašto bih ja skretao pažnju na sebe i bio izložen tome da me neko ošamari i pljune, da neko sedi iza mene i viče i psuje majku Partizanu ili meni, to se dešavalo - osuo je paljbu Vučelić.

Video: Reakcija uprave Partizana kada su im Delije donele džinovski penis od balona u ložu

On je istakao da je čestitka Zvezdi za 75. rođendan i neodlazak rukovodstva Partizana na derbi doprineo smirivanju tenzija među večitima.

- Naravno, i to smo doprineli neodlaskom na derbi, zašto bi provocirali, terali njih na kreativna rešenja i balone, bolje je ovako. Nije to nikakav znak nepoštovanja, derbi je jedan vrhunski događaj fudbala, on je sad loš, najlošiji, ljudi se utrkuju u tome. Bez Zvzede i Partizana nema srpskog fudbala, to nije ništa strašno, kao što nema ni Barselone i Reala, Boke Juniors... to je problem i nekad je favorti gubio, sve to znamo u istoriji derbija. Mi smo nezadovoljni, vidim da je Zvezda zadovoljnija, verovatno imaju razloge, s pravom su se plašili Partizana, mi smo podbacili i oni slave - rekao je Vučelić.

Lazar Lukić Arbitar Lazar Lukić tokom 162. večitog derbija; Foto: Marko Jovanović

- Ljude bi trebalo da zabrine da se 28 minuta igralo aktivno, nisu za to krivi samo igrači sami, nije kriva atmosfera, prekidali su i jedni i drugi, ima puno elemenata za zabrinutist stvih, a najmanje treba da budu zabrinuti treneri, to se dešavalo ne zato što su igrači ležali. Mislim da se previše daje tim događajima na margini na značaju i onda se ne obrati pažnja na ovo što je centralno - zaključio je Milorad Vučelić.

(Z. Ivković.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    5. mart 2020 | 13:33

    Vučeliću nije kriv ni sudija ni vaši igrači, kriv je narod što je stvorio Crvenu Zvezdu pre 75 godina. Da nije Zvezde vi bi ste možda i bili najbolji klub, ovako nikada nećete biti...

  • Kursumlija

    5. mart 2020 | 13:25

    Pa vise je Mustafa odneo vreme nego sudija!!!Sto ne pitaste Musu zasto je cuvao vreme?😂😂😂😂😂Kmeeeee kmeeeee kmeeeee

  • Zoran

    5. mart 2020 | 14:54

    Takav milionski tim Suma 15 mil€, Sadik 18 mil €, Pavlović 13 mil € Stevanovic 20 mil € Natho 10 mil € naspram tri početnika Gavrica, Nikolica, Petrovica i 8 starih drlina kupljenih na kilo mora da bude nezadovoljan sa 0:0 i - 11 zar ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA