≫ 

Ronaldinjo pušten iz zatvora zbog lažnog pasoša: Uhapšen biznismen koji je "glava operacije"

Ministarstvo pravde odlučilo je da ne goni fudbalskog velikana i njegovog brata zbog lažiranja dokumenata

  • 5

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo i njegov brat Roberto de Asis, oslobođeni su posle hapšenja u Paragvaju zbog posedovanja lažnog pasoša.

Ronaldinjo i njegov brat su pokušali da uđu u ovu zemlju sa lažnim dokumentima, posle čega su uhapšeni. Ipak, posle ispitivanja, tokom kojeg je čak i šef policije tražio selfi sa njim, i nekoliko sati provedenih u stanici, Ronaldinjo je pušten na slobodu.

Ronaldinjo i brat su priznali krivicu i oslobođeni su krivičnog gonjenja. Istakli su tokom svedočenja da su pasoši bili poklon, a tužilac smatra da su obojica bili žrtva prevare i da su ispali naivni.

Tužilaštvo je u ovom slučaju iskoristilo pravilo "kriterijuma mogućnosti", stavke u Krivičnom zakoniku Paragvaja koji omogućava da se osumnjičeni oslobode ukoliko priznaju zločin i nemaju dosije u Paragvaju.

Međutim, ovo ne znači da će Ronaldinjo u potpunosti biti oslobođen, i već u petak će morati da se pojavi na Sudu za krivične garancije u državi, koji će da preuzme slučaj. Ronaldinju i bratu će tu biti izrečena najverovatnije novčana kazna, nakon čega će biti pušteni na slobodu.

Ronaldinjo, Paragvaj, zatvor Ronaldinjo izlazi iz zatvora sa svojim bratom; Foto: Profimedia

Njegov advokat Adolfo Marin rekao je da će ovog petka odlučiti da li će njegovi klijenti ostati u zemlji posle izricanja kazne.

Tužilaštvo je optužili i tri osobe, a biznismena Vilmondesa Sousa Liru su označili kao odgovornog za izdavanje lažnih dokumenata Ronaldinju i njegovom bratu. Pored njega, osumnjičeni su i Marija Izabel Galoso i Esperanca Apolonija Kabaljero.

Tužilaštvo Paragvaja je zatražilo preventivni pritivor za  Vilmondesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA