≫ 

Mali Lazar lepim golom ukrasio poker, Spartak nije ni želeo u četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Nezainteresovani Subotičani ubedljivo poraženi u Humskoj - 4:0

  • 76
Lazar Pavlović Zablistao: Lazar Pavlović Foto: MN press

Partizan je ostvario cilj i prošao u četvrtfinale Kupa Srbije gde brani trofej, ali mu to i nije bilo teško pošto je pred jedva 1.000 gledalaca u sablasnoj atmosferi Humskoj savladao nezainteresovani Spartak iz Subotice sa 4:0.

Dva pogotka Lazara Pavlovića u 25. i 56, autogol Milana Milanovića u 48. i gol Bojana Matića u 62. minutu, bili su dovoljni crno-belima da čekiraju kartu za završnicu najmasovnijeg takmičenja, a trenera Sava Miloševića obradovaće činjenica da je cilj ostvaren i u šarenom sastavu.

Zbog povreda (Natko, Suma, Sadik) i želje da pojedince (Stojković, Ostojić, Urošević) odmori za naredne izazove u Superligi, trener crno-belih ukazao je šansu mlađoj gardi, a deluje da ju je najbolje iskoristio Lazar Pavlović.

Momak sa brojem deset na leđima postigao je vodeći pogodak u 25. minutu, srećno, posle odbitka od fudbalera Spartaka Milanovića, a potom i prelepim udarcem sa 16 metara u 56. pokazao zašto se njegovo ime nalazi u beležnicama mnogih evropskih skauta. Fantastično je mladi vezista raspalio desnicom malo iskosa sa desen strane, a golman gostiju Dokić bacanjem samo ulepšao pogodak.

Osim tih detalja imamo i autogol gostujućeg štopera Milanovića u 48. minutu posle udarca Bojana Matića, a ako je tada ostao bez pogotka napadač crno-belih nije u 62. kada je iskoristio uspavanost odbrane gostiju i iz blizine postavio konačnih i velikih 4:0.

Partizan je generalno odigrao dobru utakmicu u kojoj je dominirao, dok je Spartak od samog starta izgledao kao da je došao da odradi meč bez većih ambicija da proše u četvrtfinale Kupa Srbije. Nisu Subotičani ni šutnuli na gol rivala do 89. minuta pa nemaju za čim ni da žale. Jedini koji zaslužuje pohvale u njihovim redovima je golman Dokić koji je sprečio pravu katastrofu sa nekoliko dobrih odbrana.

Što se tiče crno-belih, igrali su koliko im je bilo potrebno, a dve stvari koje treba da zabrinu trenera Miloševića su Takuma Asano i Lazar Marković. Japanac je u prvom poulvremenu propustio tri dobre prilike da postigne gol pa je jasno da je poptuno van forme, dok je Markec odigrao još jednu bledu utakmicu, jedva da je pipnuo loptu, pa je zamenjen posle samo 58. minuta.

U svakom slučaju, crno-beli su ostvarili cilj i nastavljaju odbranu trofeja čiji su vlasnici već četiri vezane sezone.

TOK UTAKMICE:

PARTIZAN - SPARTAK 4:0 (1:0)

/Lazar Pavlović 25, 56, Milanović 48. autogol, Matić 62/

KRAJ UTAKMICE U HUMSKOJ!

80. minut - Još deset minuta do kraja u Humskoj, ništa se bitno ne dešava na terenu.

72. minut - Nova šansa za Partizan, moglo je da bude i 5:0, ali je Filip Stevanović šutirao visoko preko gola iz dobre pozicije. Sve je odavno gotovo u Humskoj, čeka se samo kraj utakmice.

62. minut - GOOOL za Partizan! Strelac je Bojan Matić. Prihvatio je loptu napadač crno-belih u šesnaestercu Subotičana, zaostao je jedan igrač gostiju, nije bilo ofsajda pa je novajlija iz Vojvodine rutinski uvećao prednost.

56. minut - GOOOL za Partizan! Opet Lazar Pavlović. Prelep udarac mladog plejmejkera sa 16 metara iskosa, golman Spartaka nije imao šanse. Velikih 3:0 za Partizan.

48. minut - GOOOL za Partizan! Izgleda da je autogol Milana Milanovića. Bojan Matić je odlično prošao, izašao sam pred golmana Spartaka koji ga je pročitao, ali je lopta pogodila nesrećnog defanzivca Milana Milanovića i odsela u mreži za 2:0.

POČELO JE DRUGO POLUVREME U HUMSKOJ!

Zasluženo vođstvo crno-belih posle prvih 45 minuta pogotkom mladog Lazara Pavlovića. Subotičani jedva da su prešli centar u prvom poluvremenu, pa malobrojna publika u Humskoj nije imala previše razloga za uživanje.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME U HUMSKOJ!

43. minut - Ulazimo u finiš prvog poluvremena, gosti nemaju preterane ambicije da napadnu crno-bele, ali ukoliko do tamo nekog 65. minuta ostane ovaj rezultat na snazi treba očekivati intenzivnije pokušaje. Partizan je stvorio još nekoliko polušansi, ali bez veće opasnosti.

34. minut - Još jedan veliki promašaj Takume Asana. Odlično je Japanac pobega Subotičanima po levoj strani, opet iskosa prišao golmanu Spartaka i opet ga je Dokić pročitao. Treći promašaj indisponiranog Japanca, koji je mogao da postigne bar dva gola do sada.

25. minut - GOOOL za Partizan! Strelac je Lazar Pavlović. Mladi vezista crno-belih je iz prve šutirao sa 16 metara po sredini, lopta zakačila fudbalera Spartaka Milanovića i prevarila golmana Dokića. Zasluženo vođstvo crno-belih.

22. minut - Kakva šansa Takumu Asana! Sjajno ga je uposlio Vitas, Japanac je sam izašao pred golmana Dokića, ali je gostujući čuvar mreže maestralno intervenisao. Samo korner za crno-bele.

18. minut - Apsolutna dominacija Partizana, ali bez izglednijih prilika. Pokušao je dva puta Lazar Pavlović, jednom i Asano, ali golman Spartaka Dokić za sada uspešno odbija sve pokušaje.

Partizan - Spartak Foto: Telegraf.rs

2. minut - Marković je pokušao da centrira u peterac gostiju posle kombinacije sa Šćekićem, ali je golman Spartaka pokupio tu loptu.

POČELA JE UTAKMICA U HUMSKOJ!

Slaba poseta u Humskoj ove večeri, na stadionu Partizana okupilo se nekoliko stotina gledalaca.

Humska Foto: Telegraf.rs
Humska Foto: Telegraf.rs

Partizan i Spartak iz Subotice odlučiće od 18 časova u Humskoj o preostalom putniku u četvrtfinale Kupa Srbije.

Ova utakmica trebalo je da bude odigrana tokom jeseni, ali je zbog obaveza crno-belih u Ligi Evrope pomerena, a kako nije bilo slobodnih termina ostavljena je za proleće.

Podsetimo, u ovoj rundi Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno odmah će se izvoditi jedanaesterci.

Evo i sastava timova za koje su se odlučili treneri dva tima Savo Milošević i Vladimir Gaćinović.

PARTIZAN: Stevanović - Miletić, Vitas, Strahinja Pavlović, Brežančić - Zdjelar, Šćekić - Marković, Lazar Pavlović, Asano - Matić.

SPARTAK: Dokić - Milutinović, Ivančević, Milanović, Vidović - Vidaković, Milić - Jovanović, Leal Karneiro, Vujanović - Baić.

Primetno je da u odnosu na meč sa Radničkim iz Niša, u startnih 11 crno-belih nema Stojkovića, Ostojića, Uroševića, Natka i Sadika, pa je trener Partizana ukazao šansu petorici novih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    10. mart 2020 | 18:58

    Casovi ljubavi svih 28 gledalaca na stadionu ...

  • Darko

    10. mart 2020 | 18:06

    Koja bruka Spartak bez 11 standarnih. Da li je ovo moguce

  • Realno

    10. mart 2020 | 18:49

    Na stadionu ima više čistačica nego navijača. Sledeću utakmicu igrajte po danu u nekom školskom dvorištu. Greota struje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA