≫ 

Liverpul 167 sekundi bio u četvrtfinalu, Atletiko sa 3 gola u produžetku srušio šampiona Evrope!

Redsi imali 2:0 za prolaz dalje, ali je rezervista Ljorente sa dva gola lansirao Jorgandžije u TOP 8

  • 28
FK Atletiko Madrid Foto: AP/Tanjug

Šampion Evrope je na kolenima - Liverpul neće braniti krunu u Ligu šampiona koju je letos osvojio! Uspeli su Redsi da anuliraju minimalnu prednost Atletika iz Madrida (1:0), odvedu meč u produžetke, ali su tamo neočekivano pali - 2:3 (1:0, 1:0)!

I to nakon što su u 94. minutu poveli sa 2:0 golom Roberta Firmina. Uz onaj gol Žoržinja Vajnalduma u 43. minutu, Redsi su imali prednost koja im je trebala za četvrtfinala. Ali samo 167 sekundi!

FK LIVERPUL - FK ATLETIKO 2:3 (1:0, 1:0)

(Vajnaldum 43, Firmino 94 - Ljorente 97, 105, Morata 121)

Liverpul: Adrijan, Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson (Fabinjo 106), Vajnaldum (Oriđi 106), Okslejd Čemberlen (Milner 82) - Salah, Firmino (Minamino 112), Mane.

Atletiko: Oblak, Tripije (Vrsaljko 91), Savić, Felipe, Renan Lodi - Koke, Saul, Tomas, Korea (Himenez 106) - Kosta (Ljorente 55), Žoao Feliks (Morata 103)

A onda - potop! Kaznio ih je Markos Ljorente koji je u drugom poluvremenu neočekivano ušao umesto Dijega Košte i dao dva gola. Besan je bio napadač Atletika na Simeonea što ga je izveo, ali to je, na kraju, trenutak koji je rešio putnika u četvrtfinale.

Kao i onaj u 97. minutu kada je golman Liverpula Adrijan loše ispucao loptu koja je došla do Žoaa Feliksa koji je dodao Ljorenetu za zlata vredan gol.

Liverpul je u tom trenutku krenuo da igra visoki presing i to im se obilo o glavu. Morata je povukao kontru u 105. minutu, našao Ljoreneta koji je postigao još lepši gol za delirijum španskih navijača na Enfildu.

Ta dva gola, i onaj Moratin, su bili sve što su Jorgandžije uradile na ovom meču, ne računajući poništen gol Saula Nigeza u 92. minutu zbog ofsajda.

Jeste Ljorente dvostruki strelac, ali je pravi junak gostuju Jan Oblak! Slovenački golman je činio čuda tokom 90. minuta, a kada nije mogao da odbrani - sreća mu je pružala ruke.

Takav slučaj je bio u 67. minutu kada je Robertson sa četiri metra pogodio prečku, zatim i u 87. kada je Salah nanizao trojicu i šutirao tik pored gola. Branio je Oblak u udarce Aronolda u 69. i Vajnalduma u 84. minutu i definitivno je zaslužio "duplu dnevnicu".

Kao "jagodu na šlag" stavio je Morata u 121. minutu. I to na asistenciju dvostrukog strelca Ljorentea, ali kada je već sve bilo gotovo.

Pari Sen Žermen Foto: Tanjug/AP

Pari Sen Žermen nije dozvolio dramu protiv Borusije iz Dortmunda na sablasno praznom Parku prinčeva koji je "zaključan" zbog korona virusa! Šampion Francuske je slavio sa 2:0 i tako prestigao Milonere koji su u Nemačkoj pobedili sa 2:1.

Nejmar je bio strelac prvog gola u 28. minutu, na asistenciju Di marije, da bi Bernat u 45. još jednom savladao Burkija.

Nije Borusija ličila na tim koji može da ugrozi Svece, a samo zahvaljujući odbrani Burkija, koji je iz rašlji izvukao loptu posle šuta Di Marije, pobednik ranije nije rešen.

Meč je obeležila i tuča igrača u 88. minutu nakon koje je Emre Džan dobio crveni karton.Zakačio se Nemac sa Nejmarom i gurnuo ga na zemlju, što sudiji nije promaklo, a ostali igrači su se vrlo brzo našli u epicentru. Opširniji izveštaj možete pročitati ovde.

FK PSŽ - FK BORUSIJA DORTMUND 2:0 (2:0)

(Nejmar 28, Bernat 45)

Pari Sen Žermen: Navas, Kerer, Markinjos, Kimpembe, Bernat - Di Marija (Kurzava 79), Paredes (Kuasi 90+2), Gaj, Sarabia (Embape 63) - Nejmar, Kavani.

Borusija Dortmund: Burki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakimi (Gece 87), Džan, Vicel (Rejna 70), Gerero - Sančo, Haland, Azar (Brant 68).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    11. mart 2020 | 23:40

    Prepotentni,arogantni,nadmeni..robertson van dajk henderson i milner..jednom odvratni

  • Дејан Младеновић

    11. mart 2020 | 23:44

    Браво Атлетико вамос 🤗🤗👍👍гњиде препотентне ... енглеске

  • karburator

    11. mart 2020 | 23:35

    Auu kako ih je Atletico oducio od fudbalaa. Gde je taj mocni Luzerpul?? Svaka cast za Simeonea koji ne rastavio Klopa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA