≫ 

Korona i sport: Kokeza zaražen u Milanu, Vlahović pomaže bolnicama: EP se pomera za decembar?

Subota je protekla u znaku informacije koja bi mogla da nagovesti presedan u istoriji Evropskih prvenstava u fudbalu

  • 10

Najvažnije vesti vezane za uticaj korona virusa u sportu:

* Vlahović se bori sa koronom i ima veliko srce: Srbin i iz karantina pomaže italijanskim bolnicama

*Predsednik Medicinske komisije FSS-a Miljko Ristić kaže da se Kokeza odlično oseća

*Šuker i Dalić u samoizolaciji, jer su boravili na kongresu UEFA

*Slaviša Kokeza zaražen u Milanu

* ABA liga dobila novog šampiona u ženskoj konkurenciji

* Tokio ne odustaje od Igara

* Fjorentina ima još dvojicu zaraženih fudbalera

Na Telegrafu ste iz minuta u minut mogli da pratite dešavanja u svetu kada je u pitanju korona virus, a na Telegraf Sportu takođe i najnovija dešavanja vezana za uticaj korona virusa na sport.

23.00 - Vlahović pomaže italijanskom zdravstvu kroz posebnu akciju "Ostani kod kuće".

22.28 - Rudi Gober donirao pola miliona dolara za radnike zaposlene u areni Jute Džez. Francuz je prvi u ligi otkriven kao zaraženi korona virusom.

22.00 - Košarkaški trener Serđo Skariolo veruje da je korona virus onemogućio održavanje Olimpijskih igara u Tokiju i kaže da je to njegov lični utisak.

21.24 - Barselona je podelila snimak svog golmana Mark Andre Ter Štegena koji trenira kod kuće kako bi ostao "fit" tokom krize sa korona virusom.

 
 
 
View this post on Instagram
💪 Working from home 🏡 #StayAtHome 🔝 @mterstegen1 👏A post shared by FC Barcelona (from 🏠) (@fcbarcelona) on

21.07 - Argentinski River Plejt odbio je da igra utakmicu grupe B argentinske Superlige protiv Atletiko Tukumana, koji je kao gost došao na Monumental, ali je tamo "poljubio vrata". Slično se desilo i sa sudijama, pa će River verovatno biti kažnjen oduzimanjem bodova i službenim rezultatom.

Klub se još u petak oglasio saopštenjem gde je rekao da će u cilju očuvanja zdravlja svojih igrača, poštovati preporuke Svetske zdravstvene organizacije i neće igrati utakmice. U Argentini je do petka bilo 30 obolelih i dvoje mrtvih zbog korona virusa.

20.21 - Poslednja vest glasi i da je otkazana SP u karlingu u muškoj konkurenciji koje je trebalo da se održi od 28. marta do 5. aprila u Glazgovu.

20.17 - Nekadašnji selektor Italije Ćezare Prandeli priznao je da je izgubio prijatelje zbog korona virusa.

- Izgubio sam prijatelje i to je strašno. Sve što mogu da uradim jeste to da ostanem kod kuće - rekao je Prandeli.

19.40 - Italijani apeluju da nacionalni šampionati imaju prednost u odnosu na Evropsko prvenstvo u jeku informacija o tome da će se ono održati u decembru. Predsednik FS Italije Gabrijele Gravina tvrdi da će biti potrebno još mesec i po do dva da bi se prvenstva završila bez prekida.

- Razumem ekonomski aspekt, ali je bolje odložiti Evropsko i dati prednost prvenstvima, koja bi bila završena na leto. Nadam se da ćemo iz ove drame svi izaći jači s dugačijom idejom, pristupom i poniznošću. Samo ako smo svi zajedno možemo prebroditi sve ovo na pravi način - tvrdi Gravina.

19.15 - Britanski Telegraf tvrdi da zna kada će se igrati Evropsko prvenstvo 2020 koje će UEFA verovatno odložiti na sastanku u utorak zbog epidemije korona virusa

18.30 - Nemački drugoligaš Holštajn Kil je objavio da je i njihov defanzivac Stefan Tesker (28) pozitivan na koronu. Klub sa severa Nemačke odmah je stavio u 14-dnevni karantin sve ostale fudbalere i njihove porodice.

18.08 - Trener Partizana Savo Milošević kaže da je situacija sa korona virusom poremetila čitav sportski svet i kaže da je njegov tim protiv Voždovca u 26. kolu Superlige, s obzirom na čitavu priču oko korone, odigrao odlično.

- Imali smo tu nesreću da primimo gol, koji je zaista evrogol. Ušli smo posle u nervozu, ali smo zadržali koncentraciju i osvojili tri boda. Čestitam momcima, ali i igračima Voždovca. S obzirom na psihozu i psihologiju koja je pratila ovo celo kolo i ovu utakmicu zbog korona virusa, da je profesionalno i dobro prošlo i da je utakmica bila dosta kvalitetna - rekao je Milošević.

17.37 - Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, doktor Miljko Ristić kaže da se predsednik FSS Slaviša Kokeza oseća odlično i da mu zdravstveni paramteri nisu loši zbog korona virusa. On je trenutno na poluintenzivnoj nezi.

Ristić kaže da se FSS ponaša u skladu sa preporukama Vlade Srbije i navodi da se preduzimaju mere zaštite četvoro, petoro članova srpske delegacije koja je zajedno sa Kokezom bila u Amsterdamu na žrebu za Ligu nacija.

16.47 - Nejmar uz Netfliks dok traje pauza zbog korone! Brazilac je na svom Instagram storiju okačio kratak snimak kojim je pokazao kako provodi vreme.

Nejmar Printskrin: Instagram/neymarjr

16.15 - I Ana Ivanović poziva na oprez povodom korona virusa.

- U ovim situacijama važni je da brinete o sebi i svojoj porodici, ali i da se odgovorno i sa poštovanjem ponašate prema komšijama. Zato je važno da se pridržavate instrukcija - ukratko stoji u saopštenju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

16.03 - Povodom situacije oko korona virusa, oglasio se i Leo Mesi! Ukratko, pozvao je sve da se pridržavaju instrukcija i budu odgovorni, kao i da ostanu kod kuće i budu sa porodicom.

 
 
 
View this post on Instagram
Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHomeA post shared by Leo Messi (@leomessi) on

15.50 - Predsednik Liona Žan Mišel Ola izazvao je ljutnju veziste Marseja Dimitrja Pajea nakon izjave da bi ovu sezonu trebalo poništiti!

Ola smatra da se zna ne bi trebaloda se računa i da u Evropu idu timovi koji su išli i prošle sezone. To naravno znači da bi Lion opet igrao LŠ, iako je sada daleko od iste.

- Je li taj čovek ozbiljan? Pukao je... Izmerite mu temperaturu. Brzo! kakva je situacija na tabeli? Aha, sad mi je jasnije. Dobar pokušaj Ola, dobar pokušaj - napisao je Paje.

15.26 - Bolonja "oterala" Mihajlovića u Rim!

Srpski stručnjak nije želeo da napusti ekipu, a kondicioni trener je otkrio šta se sve dešavalo i kako je Miha morao da ode.

15.10 - Portparolka Partizana Biljana Obradović poziva na "odgovornost i prema sebi i prema drugima"

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Biljana Obradovic (@biljanacity) on

14.46 - Suvlasnica Vest Hema Karen Brejdi bori se za to da ova sezona Premijer lige bude poništena

14.29 - Davor Šuker i Zlatko Dalić u samoizolaciji!

Prvi čovek Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker i selektor te zemkje Zlatko Dalić nalaze se u samoizolaciji. Razlog je nedavni boravak u Amsterdamu na kongresu UEFA.

14.15 - Leganes i Valjadolid trebalo je da se sastanu od 13 časova u okviru novog kola Primere, ali je zbog korona virusa i taj, kao i ostali mečevi u Španiji otkazan. Ipak, klub iz predgrađa Madrida je ostao pri praksi da tačno sat uoči utakmice objavljuje startnu postavu s tim da je ovoga puta to učinio na jednistven način.

13.49 - Odložen baraž Srbije i Finske za SP u futsalu!

Baraž dueli futsal reprezentacije Srbije za plasman na prvenstvo sveta s Finskom, predviđeni da se igraju 9. i 12. aprila, odloženi su na neodređeno vreme zbog korona virusa, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije.

- Posle konsultacija sa UEFA, prihvatili smo da se odlože mečevi s Finskom, prethodno su isto učinili i Hrvatska i Češka. Imamo dozvolu da s Fincima dogovorimo nove termine, a u slučaju da se dogovor ne postigne, onda će UEFA da preseče - rekao je Bojan Pavićević, direktor futsal selekcija i svih ženskih reprezentacija Srbije:

- Predložićemo termin koji je početkom juna. Kada se okončaju sve lige u kojima nastupaju naši igrači, organizovaćemo mini-pripreme i odigrati baraž. Ne odgovara nam odlaganje u ovom trenutku, ali okolnosti su takve i jednostavno pratimo situaciju oko pandemije korona virusa i rukovodimo se uputstvima iz UEFA.

13.14 - Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson moraće da traže novi termin za okršaj. Zvuči neverovatno, ali ovaj meč je pre korona virusa čak četiri puta otkazan!

12.27 - Kroz porodičnu tragediju trenutno prolazi Konor Mekgregor, njegova tetka izgubila je bitku protiv opakog virusa.

12.24 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je gde je Slaviša Kokeza zaražen korona virusom, ipak nije u pitanju Amsterdam.

11.24 - Tokijska guvernerka Juriko Koike izjavila je danas će biti preduzeti sve potrebne mere kako bi sprečilo izbijanje epidemije korona virusa tokom prolaska olimpijske baklje kroz Japan i potvrdila da se nastavljaju pripreme kako bi Olimpijske igre ovog leta u Tokiju bile bezbedne.

11.10 - Ženska ABA liga je otkazala fajnal for i Budućnost je proglašena za prvaka!

To što nema završnih mečeva i adrenalina kada se kroz utakmice dođe do pehara, nije previše potreslo podgoričku ekipu, devojke su posle treninga slavile u praznoj hali.

10.46 - Engleski doktor Kristijan Jesen izjavio je da "Italijani koriste korona virus da odu na sijestu i izbegnu posao", što je razbesnelo Ćira Imobilea.

- Idi i kaži to rođacima preminulih, ljudima koji se bore protiv ovoga, kretenčino. Kažem ti iz dubine duše, ti si g..no - napisao je Imobile na Instagramu citirajući lekara.

10.40 - Podsećanja radi, Superliga će se ipak igrati, samo bez publike.  Na programu su sledeći mečevi: Bačka Topola - Radnik (13.30), Voždovac - Partizan (15.30), Javor - Čukarički, Mladost - Inđija, Radnički - Mačva i Spartak - Vojvodina (16.0), u 18.00 se igraju mečevi Crvena zvezda - Napredak i Proleter - Rad.

10.37 - Evropa se zatvara! To je naslovna strana Marke...

10.34 - Kladionice su na posebnom udaru zbog korone, ovde možete pogledati i kako izgleda trenutno svet sportskog klađenja, bez čega je mnogima dan nezamisliv.

10.30 - Već u ranim jutarnjim časovima potvrđeno je da su još dvojica fudbalera Fjorentine obolela od korona virusa.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    14. mart 2020 | 13:22

    Steta sto drzavni projekat nije obezbijedio prvu poziciju jer bi ABA liga i u muskoj konkurenciji bila zavrsena na isti nacin.

  • Milan

    14. mart 2020 | 16:45

    Ova grobarka kao da je masku kupila kod bake praseta hahahaha

  • nscz

    14. mart 2020 | 20:44

    Nek daju Skudeto Kk partizan!!! Ostoja bi se slozio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA