≫ 

Čovek koga mrze nemački ultrasi ima lek protiv korone? Najvelikodušniji milijarder na udaru Trampa

Gazda Hofenhajma Ditmar Hop, koga navijači brojnih nemačkih klubova žestoko napadaju, vlasnik je i farmaceutske kompanije "CureVAc" koja je na putu da plasira vakcinu protiv korona virusa

  • 7
Hofenhajm - Bajern Ditmar Hop (u beloj košulji) pored Olivera Kana, tokom prekida meča Hofenhajm - Bajern; Foto: Tanjug/AP

Nemački milijarder Ditmar Hop, gazda bundesligaša Hofenhajma, jedan je od ključnih ljudi za sprečavanje širenja korona virusa usvetu. Mogao bi čak da se pokaže kao najvažniji adut u borbi protiv pandemije koja preti da poremeti čitav svet.

Naime, osim što rukovodi Hofenhajmom, Hop je i vlasnik kompanije "CureVac" koja se bavi istraživačkim delatnostima, a u jeku korona virusa udarni zadatak firme je pronalaženje vakcine protiv ove pošasti, i prema saznanjima nemačkih medija, taj posao je u završnoj fazi!

List "Der Spiegel" preneo je ovu bombastičnu informaciju uz podsećanje na "lik i delo" Ditmara Hopa zbog kojeg su nedavno prekidane utakmice Bundeslige, jer navijači rivalskih klubova (Bajerna, Šalkea, Dortmunda...) ne mogu da ga smisle.

Mržnja je tolika da mu poručuju da je "ku*vin sin", a sve zbog toga što mu je dozvoljeno da prekrši "sveto" pravilo Bundeslige 50+1. U prevodu, osim što je vlasnik, on je i gazda kluba, što je jedinstven slučaj u Nemačkoj, te se zbog "tajkunizacije" i Hofenhajm nalazi na udaru rivalskih ultrasa, o čemu je Telegraf pisao.

Ipak, ukoliko se Hop pokaže kao spasilac sveta od korone, možda tvrdokorni ultrasi budu promenili stav prema njemu.

Hofenhajm - Bajern Ultrasi Bajerna nedavno su prekinuli meč sa Hofenhajmom pogrdnim parolama za Hopa Foto: Tanjug/AP

Kako bilo, priča koju je objavio"Der Spiegel", dalje kaže...

Hop je već dugo u poslu u farmaceutskoj industriji, zajedno sa Bilom Gejtsom i njegovom suprugom Melindom ima i fondaciju koja razvija vakcine za razne vrste virusa, a njegova kompanija "CureVac" sa sedištem u Tibingenu sada je u centru pažnje, jer je u završnoj fazi pronalaženja vakcine protiv korona virusa.

Isti izvor navodi da je poslednjih dana Hop, upravo zbog uspešnog rada na pronalaženju leka, pod velikim pritiskom Amerike koja navodno želi kontrolu nad kompanijom, samim tim i vakcinom.

Takve intencije Amerikanaca naterale su Hopa da indirektno optuži predsednika SAD Donalda Trampa za nesolidarnost u teškoj situaciji po čitav svet.

- Ako želimo razviti efikasnu vakcinu protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na vakcinu, jer kada bude gotovo i uspešno, želim da bude na raspolaganju celom svijetu, a ne samo odabranima - poručio je Hop.

Ono što je najviše "zabolelo" Amerikance je izjava Ministra ekonomije i energetike u vladi Nemačke Petera Altmajera, koji je saglasan sa stavom Hopove kompanije, da vakcina neće biti prodata Sjedinjenim Američkim Državama.

- To je prava odluka menadžmenta kompanije. Odlukom da svima ponudi vakcinu kompanija je jasno stavila do znanja koji je smisao svega u vremenu krize. Nemačka nije na prodaju- rekao je Altmajer.

Da su Amerikanci krenuli u ofanzivu na razvoj vakcine za korona virus svedoči i izjava Ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Šefera, koji tvrdi da vlada SAD velikim novcem vrbuje naučnike iz Hopove firme "CureVac" koji rade na razvoju leka.

List "Welt am Sonntag" je još ranije objavio informaciju, tačnije saznanje o pokušaju Amerikanaca da kupe pomenutu Hopovu kompaniju iz Tibingena, što je samo još jedn potvrda da Tramp pokušava sve ne bi li vakcinu protiv korona virusa stavio pod svoju kontrolu.

Video: Pozdravi laktovima zbog korone pre meča na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA