≫ 

Dan kada je Mažić poništio penal Zvezdi za pobedu protiv Partizana u 86. minutu!

 ≫ 

Tog 5. aprila 2008. godine najbolji srpski sudija je debitovao u večitim derbijima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vladan

    23. maj 2020 | 03:32

    Nisam navijač niti jednog kluba, ali sam bio u Sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije u to vreme. Ova ispravna, vrhunska odluka, tada elitnog UEFA sudije pomoćnika Nikole Tomičića iz Sremskih Karlovaca bila je ključna za nastavak karijere Milorada Mažića, karijeru koju neće imati više nijedan sudija sa ovih prostora u narednih 100 godina, pa možda i više. Niti je postojao kazneni udarac (prekršaj je postojao, ali mesto je očigledno izvan kaznenog prostora), niti je sprečavanje očigledne prilike za postizanje pogotka i disciplinsku kaznu isključenje. Ovo je primer timskog rada na vrhunskom nivou, a kasnije je Mažić, imao savršene asistente, najpre, Radojčića i Ristića, a posle Ristića i Đurđevića. U UEFA je na mesto šefa sudija imenovan legendarni Pierluigi Collina koji je upravo insistirao na timskom radu i na sudijama "atletama". Bukvalno je precrtao sve sudije koje nisu mogli da zadovolje niz novih, strogih fitnes testova koje je uveo zajedno sa čovekom koga ću pomenuti u narednoj rečenici jer je njegova filizofija "za 'atomski' fudbal, potrebne su i vrhunske, 'atomske' fizičke performanse". Jedan raritet. Mažić u u 47-oj godini pretrči više od 99,9% sudija koji su 20 godina mlađi (prvi čovek FIFA za fizičku pripremu sudija, Belgijanac, prof. Werner Helsen i dalje prati Mažića, iako se odlaskom u Kinu odrekao FIFA liste).

  • Odabrani

    05. april 2020 | 21:02

    Ako me secanje dobro sluzi, na toj utakmici nije priznat cist gol Bogunovica iako je lopta presla gol liniju.

  • Danilo

    05. april 2020 | 20:11

    Komentar postavljen cisto da se ne prekine kontinuitet hajke na Partizan i pokusaj unistavanja Partizana (s obzirom da su sva takmicenja prekinuta) i da se istovremeno nastavi sa favorizovanjem drzavnog projekta. Redakcija se sjetila da vrlo tendenciozno pise o opravdano ponistenom penalu koji je dosudjen u korust drzavnog projekta, ali se zato nije sjetila pisati o nebrojenim slucajevima nedosudjivanja cistih penala za Partizan kao sto je slucaj nedosudjivanja penala zbog ociglednog prekrsaja u sesnaestercu nad Nemanjom Mihajlovicem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA