≫ 

Napustio Maksimir kao milioner: Evo koliko je Dinamo koštao razlaz sa trenerom

Nenad Bjelica može da bude zadovoljan posle svega

  • 1
Nenad Bjelica Nenad Bjelica; Foto: Marko Jovanović

Dinamo iz Zagreba se i zvanično rastao danas od jednog od najboljih trenera u ovoj deceniji Nenada Bjelice koji je raskinuo ugovor u klubu podno Maksimira.

Ono što sve zanima jeste koliko je novca Bjelica uspeo da “izvuče“ sporazumnim raskidom ugovora.

Podsetimo, hrvatski stručnjak je u Dinamu zarađivao milion i po evra po sezoni, a kako mu je ugovor važio još godinu i po dana, do kraja istog bi mu pripalo 2,5 miliona evropskih novčanica.

Zvaničnih potvrda nema, međutim, hrvatske Sportske novosti pišu da je sporazumnim raskidom Bjelica “teži“ za 1,5miliona evra.

U ovu cifru uračunate su i plate koje je bivši trener Dinama primio u prethodna tri meseca, što iznosi 465.000 evra, pa će na račun hrvatskog stručnjaka će leći još nešto više od milion evra.

Od pomenute sume koju je Bjelica inkasirao, deo će po dogovoru koji ima sa svojim stručnim štabom, pripasti i njegovim saradnicima, ali se ne zna koliki.

Dinamo bi od ponedeljka trebalo da imenuje novogtrenera Igora Jovićevića koji je do sada radio u mlađim kategorijama zagrebačkog tima.

Video: Nenad Bjelica o prijateljstvu sa srpskim saigračima i reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA