Dan kada je Aleksandar Stanojević postao legenda Grobara i najomraženija ličnost navijačima Zvezde

Snimak iz svlačionice napravio je problem tadašnjem treneru Partizana koji se prepustio emocijama uz horsko vređanje večitog rivala

  • 13
Aleksandar Stanojević, 140. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Aleksandar Stanojević; Foto: MN Press

Na današnji dan 23. aprila 2011. godine odigran je jedan od derbija koji je u poslednjih deset godina imao najveći značaj. Bio je to 140. večito derbi u kom je uloga bila titula prvaka Srbije!

Pobedonosni gol za crno- bele postigao je Princ Tejgo u 62. minutu i, ispostavilo se ubrzo, bio je uspeh vredan šampionske titule.

Derbi će ostati upamćen po tome da su Delije bojkotovale ovaj derbi jer je odigran na Veliku subotu, po tome da je navijač Zvezde jurio Sašu Ilića na terenu, ali najviše po Aleksandru Stanojeviću, koji je nadmudrio Roberta Prosinečkog na terenu, a zatim u svlačionici slavio uz neprimerene pesme prema rivalu.

Stanojević je tada snimljen kako peva "Je*i cigane" i "ku*va umire", pesme posvećene crveno-belima. Snimak je isplivao u javnosti i nakon toga se popularni Stanoje našao na udaru rivala, dok je kod Grobara stekao status božanstva.

Javnost je danima raspredala o tome nakon meča, a tadašnnji predsednik crno-belih, Dragan Đurić, stao je u zaštitu Stanojevića.

- Neprimereno je da trener jednog velikog kluba kao što je Partizan tako nešto peva i da topri tome vidi cela sportska javnost, ali moramo imati u vidu da je Aleksandar Stanojević mlad trener da nije sklon ekcsesima niti je do sada pravio bilo kakve slične incidente.

- Takođe, u pitanju je bio večiti derbi koji je odlučivao prvaka, plus atmosfera pred derbi koja je stvarana i koja je, između ostalog, bila uperena protiv našeg trenera i kluba, tako da je pretpostavljamo bila reakcija i na sve to. Onaj ko je stavio ovaj snimak na naš zvanični sajt zbog toga će odgovarati – rekao je tada Dragan Đurić.

Pogledajte video:

Video: Vučelić bljuje vatru posle derbija: Zašto nismo išli? Da nam opet j*** majku?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snms

    23. april 2020 | 16:42

    HahA pa mi ne mrzimo Stanojevica,ni ostale njihove fudbalere,nismo mi kompleksasi,mi mrzimo samo malog prodanog Mustafu.

  • 🍐

    23. april 2020 | 17:11

    Seljačina

  • Mile

    23. april 2020 | 16:45

    Vidi se kasnije u njegovoj karijeri vrstan trener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA