≫ 

Tadićeva uteha posle teškog razočaranja: U poslednjoj utakmici sezone odveo je Ajaks u Ligu šampiona

FS Holandije je doneo nepopularnu odluku, nema šampiona za ovu sezonu, a Srbin, iako nezadovoljan takvim epilogom, sebi može prilepiti etiketu najzaslužnijeg što su "kopljanici" dobili direktan prolaz u elitno takmičenje

  • 2
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić i Ajaks neće biti krunisani titulom za sezonu 2019/2020, neće to biti ni AZ Alkmar, pošto je Fudbalski savez Holandije u petak doneo odluku da ne proglasi šampiona, zbog činjenice da se aktuelna takmičarska kampanje neće nastaviti, što je odluka vlade.

- Fudbal igram zbog nagrada, kao i fudbaleri AZ Alkmara, PSV-a, Fejnorda, a titula šampiona je velika nagrada. Ovo je veliko razočaranje za mene - poručio je lider Ajaksa Dušan Tadić u telefonskom razgovoru za holandske medije.

Sezona je prekinuta nakon 25 kola, Ajaks i AZ Alkmar su ostali poravnati sa identičnim odnosom pobeda, remija i poraza, s tim da je amsterdamski klub imao bolju razliku, što se pokazalo kao ključno da dobije direktan prolaz u Ligu šampiona.

To je i jedina dobra vest po "kopljanike" sa sastanka čelnika FS Holandije.

- Nije u tome stvar, već kakav je bio dogovor. Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom.

Zanimljivo, srpskom fudbaleri idu ključne zasluge što je Ajaks uopšte dočekao prekid sezone, i njen kraj, poravnat sa AZ Alkmarom, s obzirom na to da je bio najzaslužniji za trijumf u poslednjoj utakmici sezone nad Herenvenom od 3:1.

Tadić je bio dvostruki strelac i tako, ispostaviće se, obezbedio svom timu Ligu šampiona.

- Iz ove perspektive gledano veoma je važno da smo dobili tu utakmicu - kaže Tadić.

Ne dopada se Tadiću ni to što je vlada Holandije stavila tačku na fudbal sve do septembra.

- To je baš dugo, nadamo se da će se ranije steći uslovi da se igra. Mislim da je dobra ideja da se krene sa treninzima u malim grupama, kao u Nemačkoj, ako je moguće i bezbedno. Ali najvažnije od svega je da svi budemo zdravi, fit i spremni pre starta nove sezone. Kad god ona počela. Nadam se da ćemo odmah igrati uz prisustvo navijača, jer mrzim da igram pred praznim tribinama što mi se dogodilo nekoliko puta u Srbiji.

Video: Tadić: Najdraža nagrada za mene, radiću još više!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    25. april 2020 | 09:46

    Ma loš je ove sezone ispali od Hetafea on dao 17 golova manje ove sezone...ocigledno mu je ovo jedna od losijih sezona...nmze Ajax da bude sampion na osnovu bolje gol razlike. Sezona mora da se ponisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA