≫ 

Saznajemo! Partizan produžio ugovor sa iskusnim štoperom: Ostojić u Humskoj do leta 2021!

Obnavljanje saradnje najavljeno još krajem minule godine i to je samo početak kompletiranja poslednje linije, koje će biti nastavljeno u prelaznom roku

  • 4
Bojan Ostojić Foto: Privatna arhiva

Pandemija korona virusa još traje, ali i u tim uslovima, iako je takmičenje zaustavljeno, klubovi moraju da obavljaju neke osnovne delatnosti, kako bi eventualni nastavak dočekali spremno. Tako je Partizan razrešio dilemu koja je tinjala nekoliko meseci obnovivši saradnju sa Bojanom Ostojićem, saznaje Telegraf! Ugovor je potpisan do juna 2021. godine!

Ideja o produžetku saradnje sa jednim od najiskusnijih fudbalera u ekipi javila se među crno-belima još krajem novembra, početkom decembra 2019. godine, kada se stidljivo provlačila priča da će Ostojiću biti ponuđen novi ugovor.

Razloga je nekoliko, pre svega značajan uticaj na kraj minule sezone, koju je Partizan okončao osvajanjem Kupa Srbije, upravo golom Ostojića u finalu sa Crvenom zvezdom, ali i kasniji nivo forme iskusnog igrača, tokom takmičenja u Superligi i Ligi Evrope, uz koga su mladi momci imali šta da nauče.

U prilog tome i stasavanje Strahinje Pavlovića,  koji je u upravo u tandemu sa Ostojićem skrenuo pažnju na sebe i potom realizovao milionski transfer u Monako. Otuda je odlučeno da se Ostojiću, bez obzira na angažovanje Uroša Vitasa, produži ugovor za još jednu sezonu, čime će praktično biti nagrađen za doprinos timu u minulom periodu.

Ostojić je u Partizan stigao jula 2016. godine, u mandatu Ivana Tomića i to gotovo na “oročeno vreme”. Međutim, posle sezone koju je na klupi, umesto Tomića, kraju priveo Marko Nikolić, a u kojoj su crno-beli osvojili duplu krunu, fudbaler je produžio saradnju, iako je na stolu imao dve ponude, iz Francuske i Turske.

Rolerkoster defanzivaca u Humskoj

FK Partizan, Bojan Ostojić Bojan Ostojić pred navijačima Partizana; Foto: Partizan.rs

U u prvih 10 meseci mandata Miroslava Đukića je uglavnom imao kontinuitet, ali su leta leta 2018. godine stvari krenule silaznom putanjom, posle neuspelog transfera u jedan od kiparskih klubova.

Ostojić je skrajnut, poručeno mu je da klub ne računa na njega, a ništa se nije promenilo ni posle dolaska Zorana Mirkovića na klupu crno-belih. Defanzivac je uglavnom radio sa strane, da bi sve iz korena promenio dolazak Sava Miloševića na mesto trenera sredinom proleća 2019.

Fudbaler je vraćen u ekipu, ukazano mu je poverenje, ali kako mu je ugovor isticao, nije bilo naznaka o nastavku saradnje. Ipak, dogodilo se pomenuto finale Kupa Srbije i gol, koji je donekle odredio sudbinu, iako je do sredine letnjih priprema tinjala neizvesnot da li će Ostojić ostati u ekipi ili otići kao slobodan igrač.

Milošević je insistirao na novom ugovoru igraču, a sve je ubrzala činjenica da se Dominik Dinga još u prvoj fazi rada na Zlatiboru pokazao kao promašaj, pa je Ostojić od statusa četvrtog štopera (na probi?!) za popunjavanje broja na treningu, avanzovao do prvog izbora uz mladog Pavlovića.

Iako mu je 35 godina, Ostojić iza sebe ima veoma dobru sezonu i još uvek je primarni izbor struke u izboru tima, te se i novi ugovor nametnuo kao logično rešenje.

Inače, valja takođe napomenuti da Ostojić nema i nikada u karijeri nije imao menadžera koji ga zastupa, već je isključivo sam pregovarao i donosio odluke, što je retkost u profesionalnom fudbalu.

Video: Ostojić posle finala Kupa najavio odlazak iz kluba

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    28. april 2020 | 13:18

    e svaka cast to za menadzera,alal vera majstore 👏👏👏...a zalaganjem je zasluzio novi ugovor,uvijek pozitivan lik i veliki borac,mogu mladi dosta nauciti od njega i na njegovom primjeru...

  • nscz

    28. april 2020 | 15:09

    Evropski partizan se pravi hahaha

  • Saki

    28. april 2020 | 16:16

    Evropski patlidzan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA