Vidić je samostalno najbolji štoper Premijer lige, ali trio Liverpula sa Van Dajkom oduvava i Đavole

Malo ko može da mu priđe pojedinačno, ali je trio Liverpula brutalan

  • 8
Nemanja Vidić na oproštaju od Mančestera Vidić je legenda Old Traforda, Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji srpski štoper Nemanja Vidić s pravom se smatra jednim od najboljih štopera u istoriji Premijer lige.

"Squawka football" koji se bavi pedantnim vođenjem fudbalskih statistika, podržao je Vidića i brojkama jer je Nemanja sa procentom pobeda od 70,6 odsto (149 trijumfa u 211 utakmica PL) najbolji štoper u istoriji.

Sledi ga Rikardo Karvaljo, nekadašnji as Čelsija sa procentom pobeda 70,4 odsto, ali na manjem uzorku mečeva pošto ima 95 trijumfa iz 135 utakmica.

Kriterijum kojim su se vodili je bio da štoper mora da ima najmanje stotinu ligaških utakmica "u nogama", što takođe svedoči o konstantnosti Vidića i Karvalja.

Ovaj sajt je probao da izdvoji najbolje odbrambene trojce u Engleskoj i Vidić se našao u kombinaciji sa Riom Ferdinandom i Edvinom Van der Sarom u konkurenciji.

Njih trojica skupa imaju procenat uspešnosti od 68 odsto a na 51 posto utakmica nisu primili gol. Trio Čelsija Petr Čeh, Džon Teri i Karvaljo je uspešniji sa 72 odsto, ali ni jedni ni drugi nisu ni blizu igračima Liverpula.

Alison Beker, Virdžil Van Dajk i Džo Gomez zajedno imaju čak 88 posto pobeda, a na više od dve trećine utakmica nisu primili gol (68%).

Video: Nikola Maksimović pred novim ugovorom Napolija u doba korone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    2. maj 2020 | 19:11

    Још ће дуго наша земља чекати капитена Манчестера и Интера-Деки!Сада се памте као промашаји

  • Dzoni

    2. maj 2020 | 18:44

    Polako videcemo ih jos,trojka iz Liverpula uopste ne igra tako dugo kao sto su igrali ovi iz Celsija i Mancestera,tako da nije uopste merodavno!!!

  • Ivica Adamov

    10. maj 2020 | 16:38

    Nemanja Vidic ostavio je neizbrisiv trag u Premijer ligi i Mancester Junajtedu. Na svakoj utakmici borio se kao lav. Podmetao je glavu gde mnogi ne bi ni nogu.Postigao je kao odbrambeni igrac puno znacajnih golova.. Ako se uporedi pojedinacni uticaj na igru svakog od asova Liverpula, oni mu nisu ni blizu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA