≫ 

Prošlo je tačno 15 godina od fantomskog gola Liverpula: Bez njega ne bi gledali ni najluđe finale LŠ

Sećate li se pogotka Luisa Garsije?

  • 7
FK Liverpul Printskrin: Youtube/Liverpool FC

Na današnji dan, pre tačno 15 godina, Liverpul je pobedio Čelsi u revanš meču polufinala Lige šampiona sa 1:0 i tako rezervisao kartu za Istanbul i onaj čuveni duel sa Milanom!

Međutim, i dalje nije poznato da li je taj pogodak Luisa Garsije na početku meča bio regularan! Otuda s pravom taj gol širom sveta i dalje zovu "fantomski."

Šta se zapravo desilo?

Naime, Džerard je uputio loptu u kazneni prostor, Čeh je oborio Baroša, ali sudija Mikel Luboš nije pokazao na belu tačku. Garsija je nastavio akciju i "tukao" je prema golu i krenuo da slavi. Iako lopta nije zatesla mrežu.

Vilijam Galas je stigao da je izbaci, ali je nepoznanica da li je ona celim obimom prešla gol-liniju. Podsetimo, gol-tehnologija tada nije postojala.

- Za mene i sudiju gol je bio. Mada sam bio uplašen nekoliko sekundi. Krenuo sam da slavim, ali sam primetio da niko od mojih saigrača nije pored mene. Pomislio sam da lopta možda nije prešla, ali sam potom video sudiju i sve je bilo jasno - rekao je Garsija svojevremeno.

Podsetimo, prvi meč u Londonu je završen rezultatom 0:0, a Čelsi je tada bio na vrhuncu pod vođstvom Žozea Murinja kom je to bila prva sezaona u klubu.

Finale je priča za sebe, bilo je spektakularno. Milan je vodio 3:0 na poluvremenu, Liverpul je za nekoliko minuta drugog dela izjednačio na 3:3, a onda na penale osvojio pehar.

Video: Navijači Liverpula napravili haos ispred Enfilda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno stanje

    3. maj 2020 | 09:45

    Nije bio gol!!!

  • Radnik kod privatnika

    3. maj 2020 | 11:41

    Pa i da nije bio gol (a bio je), svirao bi sudija penal pre toga.

  • 0008034

    3. maj 2020 | 12:51

    Za Celsi je bolje sto je priznao gol nego da je sudio penal i dao crveni golmanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA