Detalji o nastavku prvenstva: Kako izgleda kalendar i koji su termini za Kup

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja

  • 8
Slaviša Kokeza Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije je u Staroj Pazovi zvanično objavio da će se tekuća sezona Superlige Srbije igrati još četiri kola.

FSS u saopštenju putem svog sajta obaveštava da je za taj format bila većina klubova, dok su oni najveći: Crvena zvezda i Partizan, uz Radnički Niš, Čukarički i Spartak bili da se odigra 11 kola do kraja sezone.

- Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta -

- Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva - navodi se na sajtu FSS.

Kao što je Telegraf već pisao, ove sezone neće biti ispadanja, a Superliga će u sledećoj sezoni biti proširena na 18 klubova

- Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

- Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale) - tvrde iz Fudbalskog saveza.

Kada je reč o nižim ligama, one se završavaju zaključno sa 15. martom ove godine i one se neće nastaviti, a ista je situacija i sa mlađim kategorijama. U ovom slučaju će se napredovanje ili ispadanje vršiti po propozicijama takmičenja.

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    6. maj 2020 | 18:30

    Četvrtfinale kupa Srbije 3 juna, polufinale 10 a finale 24 juna. Sve po planu.

  • Mare

    6. maj 2020 | 18:33

    Što se tiče takmičenja u super ligi ono počinje 30 maja i posle 4 odigrana kola se završava 20 juna. Pošto je finale kupa 24 juna sezona će tada i biti završena. Pošto još traje pandemija koronavirusa ove odluke FSS i predsednika Kokeze su na mestu

  • Mirko

    6. maj 2020 | 18:27

    Fudbalski kup Srbije će se igrati po planu. Sve će biti gotovo do 24 juna kada će se znati ime pobednika. Ove godine nema ispadanja i iduće godine se liga proširuje na 18 klubova. U situaciji kada je pandemija Covid19 još na snazi odluke fudbalske organizacije i predsednika FSS Kokeze su u potpunosti ispravne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA