≫ 

Oglasio se klub koji je najviše oštećen odlukom FSS: Nadamo se da će svi igrati pošteno do kraja

Čukarički će u poslednja četiri kola imati težak posao da se domogne Evrope, iako su tokm cele sezone bili u samom vrhu SL

  • 4
Aleksandar Veselinović Foto: FK Čukarički

Fudbalski klub Čukarički je, nema sumnje, najviše oštečen odlukom Fudbalskog saveza Srbije da se do kraja Superlige odigraju samo četiri kola!

Brđani su trenutno 5. na tabeli sa tri boda manje od TSC-a i slabijim međusobnim susretom, ali i nešto težim rasporedom s obzirom na tod a gostuju Vojvodini i Partizanu.

A upravo je borba za Evropu, odnosno to 4. mesto, jedino oko čega će biti drame u ta preostala kola. Podsetimo, Brđani su dugo vremena bili na tom mestu, nekada čak i drugi, ali su seriijom slabijih rezultata pali na 5. mesto.

Ipak, ne bi trebalo zaboraviti da Čuka celu sezonu igra praktično sa klincima i ekipa je u Srbiji koja najviše forsira igrače do 21 godine - više od 40 odsto.

- Odluka je takva kakva je, nama ne preostaje ništa drugo nego da joj se prilagodimo. Ne bih da se ponavljam, prethodnih dana smo dosta pričali na ovu temu, dali smo opširnu argumentaciju zašto bi bilo najbolje da se prvenstvo odigra prema unapred predviđenom planu i programu. Ukratko, smatrali smo da bi tako bilo najpoštenije. Sada moramo da se prilagodimo postojećoj situaciji, da se okrenemo takmičenju u preostala četiri kola. Naravno, i Kup takmičenje će posle ovakve odluke Izvršnog odbora dobiti na značaju – kazao je Mirosavljević, koji je potom dodao:

- Čukarički se ni u ovom skraćenom formatu neće odreći borbe za plasman u Evropu. Trenutno smo petoplasirani, TSC je ispred nas, ima tri boda više i bolji međusobni skor. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način, da se borimo do kraja. Nadam se da će svi klubovi, iako možda nemaju preteranih takmičarskih ambicija posle ove odluke, igrati pošteno do kraja, sa najboljim timovima.

Vladimir Matijašević, Nenad Mirosavljević, FK Čukarički Nenad Mirosavljević (desno) , sportski direktor Čuke Foto:fkčukarički.com

Mirosavljević je dodao još da su mnoge stvari ostale nepoznate.

- Još uvek ne znamo kad će početi naredni šampionat, kad će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja, ovih dana bi trebalo i da se održi i žreb za četvrtfinale Kupa Srbije. Uglavnom, kao što sam već rekao, ostaje nam da se prilagodimo postojećoj situaciji – zaključio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Video: Fudbaleri Čukaričkog počeli sa grupnim treninzima u Košutnjaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    6. maj 2020 | 17:56

    I treba da budu osteceni, cak i izbaceni iz lige, a sve zbog sramornih sklanjalica j duelima sa drzavnim projektom. Istina nisu samo oni...

  • Rola 54

    6. maj 2020 | 19:47

    Normalno svi će igrati pošteno kao vi protiv Zvezde gde treba neki igrač će stati neko će pogrešiti sve zavisi od ostalih rezultata. Jagodina i OFK Beograd igrali sklanjalice protiv Zvezde pa gde su sada. Ako i vi tako nastavite i vama se smeši Srpska liga.

  • Zoran

    6. maj 2020 | 22:22

    Nista treći I četvrti neće dobiti kao i oni ispod izgubiti. Svejedno oni nista ne doprinose srbsko fudbalu samo štetu. Oni nemogu dobiti ni jedne Maltezane ili Farane i samo rasipamo i one bodove što osvoje Zvezda i Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA