Ostavili smo dušu na Hajberiju: Venger hvali Liverpul i Everton i gura "trn u oko" Tobdžijama

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger govorio je o onome što mnogi navijači Tobdžija već godinama vide i trpe sa tribina

  • 0
Arsen Venger na klupi Mančester junajteda Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Arsenal je pre nekoliko dana obeležio četrnaestogodišnjicu odlaska sa starog stadiona Hajberi i selidbe na noviji, veći i "plastičniji" Emirejts.

I dok je Hajberi video tri titule u prvih osam godina Vengerovog menadžerisanja na klupi Arsenala, Emirejts se nije nijednom radovao.

- Kao fudbalski klub ste uvek u poziciji da idete napred ili da ostanete u prošlosti. Da bismo se takmičili sa ostalim klubovima morali smo da izgradimo novi stadion. Pravila su se promenila - rekao je Venger za BeIN sports.

Čuveni menadžer londonskog kluba je napustio Emirejts 2018. godine posle više od dve decenije na klupi.

Međutim, od selidbe sa Hajberija nije bilo ni atmosfere, a ni trofeja kao pre 2006. jer je Arsenal uzeo samo tri FA kupa u predstojećih 12 Vengerovih godina.

- Hteli smo da stvorimo isto što smo imali na Hajberiju, ali smo tamo ostavili dušu. Nikad to nismo uspeli da iskopiramo. Nismo pronašli istu atmosferu - dodaje Venger.

Sa novog stadiona ne pamti baš mnogo uspeha, ali pamti ljutite navijače i transparente "Wenger out".

- Za mene je Hajberi povezan s ljubavlju. Volim period koji sam imao tamo, neverovatan odnos navijača, strašne fudbalske utakmice sam tamo gledao. Stvarno posebno mesto u mom srcu. U to vreme nas je bilo četrdesetak, maksimum. Svi smo se znali. Danas Arsenal broji više od 600 ljudi. Poznavali smo se svi, a onda smo iz poslovne porodice prerasli u kompaniju - kaže Francuz.

Neretko se zbog blizine tribina i rukovao sa nekim od navijača na Hajberiju, a onda je istakao bolnu tačku koju danas imaju neki drugi klubovi.

- Taj osećaj zajedništva i topline koju danas dobijate u Liverupulu ili na stadionu Evertona, to je ono što nedostaje - istakao je Venger.

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA