≫ 

Zvanično: Serija A odredila datum restarta sezone!

Ako ne bude korone u svlačionicama narednih mesec dana, od 13. juna gledaćemo najbolji italijanski fudbal

  • 0
FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Foto: Tanjug/AP

Italija, zemlja koja je pretrpela strahovit udar korona virusa i izbrojala preko 30.000 mrtvih, i fudbalski se vraća u život.

Novi, možda i najvažniji korak ka ponovonom takmičenju najjačih klubova Serije A, načinjen je u sredu kada je i zvanično određen datum prvih utakmica - 13. jun!

To je najnovija odluka čelnika lige i FS Italije koji su je doneli tek pošto su konačno usaglasili zdravstvene protokole kao najvažniji uslov nastavka takmičenja sa Ministarstvom zdravlja.

Polemika se vodila nekoliko dana, pošto je bilo spora oko toga kako se ponašati ukoliko jedan ili više igrača budu pozitivni na korona virus nakon testiranja. Čelnici lige su se zalagali da se u tom slučaju primeni "nemački model", koji podrazumeva karantin samo za zaražene, dok je Ministarstvo izričito zahtevalo da u tom slučaju čitav tim mora u karantin na dve nedelje.

Fudbalski autoriteti na "Čizmi" na kraju su morali da se poviniju zahtevu zdravstva.

- Datum 13. jun je određen za restart sezone - stigla je potvrda lige u toku dana.

Poznato je i to da će grupni treninzi ekipa početi 18. maja.

Podsetimo da su igrači svih klubova već su testirani na virus COVID-19, nekoliko pozitivnih slučajeva bilo je u Fiorentini, Torinu i Sampdoriji, i ti fudbaleri su u karantinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA