≫ 

Davao je iz svog džepa kad nema plate, hteo sam da ga zovem na svadbu: Pankov o tragediji Mrdakovića

Tužna vest posebno je pogodila Rašu Pankova, prijatelja i nekadašnjeg saigrača

  • 5
Miljan Mrdaković, Radovan Pankov Foto: instagram.com/miljanmrdakovic

Radovan Pankov teško je podneo vest o samoubistvu Miljana Mrdakovića, prijatelja i nekadašnjeg saigrača.

Po završetku utakmica Crvena zvezda - Grafičar, Pankov je za Telegraf evocirao uspomene na prijatelja koji je rešio da tragično okonča život.

- Preseklo me je u stomaku kada sam pročitao, ne mogu da verujem. Baš sam privatno dobar, i ja i supruga sa njim. Upoznali smo kad je on došao u Vojvodinu, pre mog odlaska u inostranstvo. On je došao da završi karijeru, privatno smo se družili, i kasnije je na Kipru kod mene. Sa celom ekipom iz tadašnjeg sastava je ostao u odličnim odnosima. Ko Mrdaka nije znao...

- Nije niko mogao da kaže nešto loše za njega, bio je uvek nasmejan, velikog srca, nema kome nije pomagao. Ja se sećam da je i šakom i kapom davao, poznato je bilo da su nam kasnile plate, on je privatno iz svog džepa davao i pomagao... Ne znam da li je imao neke privatne probleme, ali nikad nije delovalo da ih je imao. Bio je vedar, nasmejan - kaže Pankov za Telegraf.

Poseban udarac je ovo za sina Uroša, koji tek započinje ozbiljnije fudbalske korake.

- Ma, užas, užas. To dete će najviše ispaštati, ja znam kako je odrastati bez oca, ali ja sam bio mali, on ima 16-17 godina, sada mu ćale najviše treba, pogotovo iz te fudbalske priče. A mali je talenat i mislim da može da krene očevim stopama.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miljan Mrdakovic (@miljanmrdakovic) on

- Baš sam se spremao da ga zovem na svadbu ovih dana, pozivnicu da mu pošaljem, danas-sutra, i nikako... A poslednji put smo se videli u Nišu kad je bio, došao je da vidi malog i seli smo, popili kafu, videli smo se i došao je do mene i žene u stan.

Pankova je tragična vest dočekala u svlačionici, posle generalke sa ekipom Grafičara, koja je poražena sa 4:0.

- Radilo smo jako prethodne dve nedelje, umor nije popustio, ali igramo sve bolje i bolje. Potrebne su još 2-3 utakmice da se naviknemo sve što je sada vezano za teren. Za nas je u najgorem trenutku prekinuto prvenstvo, taman smo krenuli da dominiramo i pobeđujemo ubedljivo, ali na nama je da nastavimo i sledećeg petka već igramo. Moramo da se fokusiramo na duplu krunu, a pošto nema mnogo utakmica, na svaku možemo da se fokusiramo kao da je finale.

Video: U ovoj zgradi se ubio bivši reprezentativac i fudbaler OFK Beograda

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    23. maj 2020 | 14:51

    Kao kaze hteo je da ga zove na svadbu ? Pa zasto ga nije zvao ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA