Milioneri potvrdili, Gece definitivno napušta Borusiju na kraju sezone!

Sada može da bira sledeću destinaciju

  • 0
SP, finale, fudbalska reprezentacija Nemačke, Argentine, Mario Gece Foto: AP/Tanjug

Vezista Borusije Dortmund Mario Gece napušta klub na kraju ove sezone, potvrdio je sportski direktor Milionera Mihael Zork za nemački Skaj.

- Završavamo svoju saradnju sa Mariom na kraju sezone. To je obostrana odluka posle otvorenog razgovora. Mario je veoma dobar momak - rekao je Zork.

Gece, koji je već jednom odlazio iz Borusije (2013) posle četiri godine u klubu, kada je pojačavao Bajern iz Minhena, ovog puta se povezuje sa više timova i nalazi se na raskršću karijere sa 27 godina i posle svega što se dešavalo.

Do sada je imao više uspona i padova. Vrhunac karijere mu je svakako gol u finalu Svetskog prvenstva 2014. za titulu Nemačke i to mu niko neće oduzeti.

Međutim, da je bilo problema, bilo je. Od tinejdžerske senzacije u sistemu Jirgena Klopa, preko propuštenog finala Lige šampiona zbog povrede, preko selidbe u Bajern do zdravstvenih metaboličkih problema koji su pretili da mu okončaju karijeru.

Četiri godine su prošle otkako se vratio u Dortmund, a sada se govori o nekoliko klubova među kojima su Herta, Liverpul, Los Anđeles Galaksi i Keln. Trenutna tržišna vrednost mu je deset i po miliona evra.

Podsećanja radi, Gece je još u aprilu nagovestio da bi na kraju sezone mogao da ode, Lusijen Favr, trener je pred ovaj vikend rekao da se Gece ne uklapa tako da je ovo logičan sled dešavanja.

Gece je u Borusiji prošle sezone dao tri gola na 14 utakmica u Bundesligi, a ukupno je na 20 mečeva u svim takmičenjima imao ta tri pogotka i još jednu asistenciju.

Video: Marjan Marković: Ronaldo je mašina, neverovatno brz i eksplozivan igrač

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA