≫ 

Katai otpušten u Galaksiju zbog rasističkog skandala: Žena ga koštala ugovora u Los Anđelesu!

Galaksi pokazao da je rasizam čak i u porodicama fudbalera apsolutno zabranjen

Tea Katai, Aleksandar Katai

Foto: Instagram.com/tea_katai/

Američki Los Anđeles Galaksi otpustio je Aleksandra Kataija, uprkos njegovom izvinjenju zbog stavova Kataijeve supruge na društvenim mrežama.

On je postao slobodan igrač, a o ovome je Galaksi obavestio javnost putem kratkog saopštenja u kom se navodi da su klub i igrač međusobno dogovorili da prekinu saradnju.

 
 
 
View this post on Instagram

‪The LA Galaxy have parted ways with Aleksandar Katai.A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on

 

Povod za ovakav epilog su rasistički komentari i skandal koji je napravila njegova supruga Tea, u jeku protesta širom Amerike zbog ubistva Džordža Flojda.

Ona je putem Instagrama između ostalog nazivala borce za prava tamnoputih Amerikanaca - go**ima.

"Pobij go**a bre", "Stoka odvratna pali crkve" ili "Black Nikes matter (važne su crne Najki patike)" napisala na Instagramu i tako pokrenula lavinu negativnih komentara.

Kako na svoj, tako i na račun Aleksandra Kataija. On se u međuvremenu oglasio saopštenjem u kom se izvinjava zbog neprihvatljivih stavova svoje supruge.

- Objave moje supruge, Tee Katai, na njenim društvenim mrežama, neprihvatljivi su. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni.

- Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma - napisao je Katai.

Međutim, ovo nije bilo dovoljno pa su na sastanku u četvrtak klub i Katai dogovorili prestanak saradnje, tako da je od petka Aleksandar slobodan da bira novu sredinu.

On je u Los Anđelesu imao ugovor vredan 650.000 dolara godišnje neto zarade i zaključan ugovor bez trejda.

Video: Ne mogu da dišem:Hiljade protestanata u Koloradu ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    5. jun 2020 | 22:19

    Za ove koje pisu “nije imala rasisticke komentare” ocigledno niste videli sve njene objave jer je itekako imala rasisticke komentare! Nemiri u Americi nisu samo zbog rasizma vec i zbog policijskog izivljavanja, ugnjetavanja, korumpirane vlasti. Vise vas briga sto pale zgrade nego sto UBIJAJU nevine ljude?????? Uostalom te zgrade su krvavo gradili ti crnci robovi decenijama unazad!

  • mm

    5. jun 2020 | 21:13

    A zar nije bagra svako ko pljacka i otima pa bilo crnac ili belac? Uvek su demonstracije bile paravan i razlog mnogima da dodju do neceg sto nije njihovo, sto nisu zasluzili niti bi to ikad imali. Za tako nesto i jeste kordon policije sa palicama, pa vi posle razbijajte

  • Msrkedani

    5. jun 2020 | 19:32

    Mrkela salji ugovor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA