≫ 

Saznajemo! Katai daleko od Zvezde: Sa Marakane je stigao poziv, ali on ima druge prioritete

Crveno-beli čekaju fudbalera koji je ostao bez kluba zbog neprimerenog rasističkog ispada svoje supruge na društvenim mrežama

  • 26
FK Crvena zvezda - FK Vozdovac, Aleksandar Katai Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je krenula u ofanzivu na Aleksandra Kataija, odmah nakon što je Los Anđeles Galaksi otpustio srpskog fudbalera zbog neprimerenog rasističkog ispada svoje supruge Tee Kataji, povodom protesta u Americi zbog ubistva Džordža Flojda, koji su prerasli u nasilje.

Uzalud se Katai izvinjavao i klub izdao saopštenje, navijači su bili besni i poručili su Kataiju da nije dobrodošao u Los Anđelesu, nakon čega je raskinut ugovor.

Istog dana, Zvezdan Terzić je dao izjavu da je Katai dobrodošao u Zvezdu i da će ga klub sigurno zvati.

Kako saznajemo, Zvezda je kontaktirala Kataija i predočila mu da je dobrodošao na Marakani, gde je već igrao sa velikim uspehom u prvom mandatu od 2014. do 2016. godine.

Crveno-beli bi bili spremni da Kataiju ponude između 500.000 i 600.000 evra, što je približno onome što je imao u Galaksiju, gde mu je godišnja plata bila 650.000 dolara, ne računajući bonuse.

Ipak, Kataiju trenutno nije prioritet da odmah pronađe klub, već prvo želi da reši sve oko selidbe iz Los Anđelesa, gde je trebalo da živi i igra naredne tri godine, ali je zbog nepromišljenosti supruge ostao u trenutku bez ičega.

Kako saznajemo, Kataiju prija interesovanje Zvezde, ali će prioritet biti klubovi sa dalekog istoka, koji se interesuju za njega i spremni su da mu ponude finansijske uslove sa kojima Zvezda ne može da se poredi.

Katai bi narednih dana trebalo da dođe u Srbiju, nakon čega bi mogao da obavi razgovore sa čelnicima Zvezde i Dejanom Stankovićem, ali to nije prioritet kada je u pitanju dalji nastavak karijere.

U svakom slučaju povremeni srpski reprezentativac neće zatvarati vrata Zvezde, ali nakon problema koji je imao u Americi, igranje u mirnijoj sredini, uz mnogo veća i pre svega sigurnija primanja, deluju mu kao mnogo logičnija opcija.

Odluka će svakako biti na Kataiju, ali sigurno je da neće žutiri oko izbora kluba i trenutno ima druge prioritete koje prvo treba da reši.

Video: Katai se javio iz karantina: Bez fudbala u MLS mesec i po dana

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    8. jun 2020 | 15:46

    Sad još najbolje da ga mole. Ako hoće, hoće, ako neće, produži i to je to.

  • Aleksandar

    8. jun 2020 | 16:05

    Treba da odaberu grad gde dominira crna populacija. Tamo će biti oberučke primljeni.

  • Saša

    8. jun 2020 | 16:44

    Šta ćeš malo mu 600.000...eura..kad bi mu dali 1 200.00...odmah bi došao... Samo pare svi za pare.. Ljubavi nema.. Ej 600.000..eura malo.. Mene zvezda košta godišnje 500.eura..svaku kad smo domaćini gledam.. Ako neće putuj igumane....napred zvezda gigant...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA