"Pre bih birao referendum u Kataloniji nego Ligu šampiona sa Barsom, jer nju igramo svake godine"

Bivši predsednik Barselone Đoan Gaspar kaže da bi radije, i to vrlo lako, birao referendum za nezavisnost Katalonije nego Ligu šampiona sa Barsom

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Španski biznismen je vodio Blaugranu od 2000. do 2003. godine, rezultati kluba nisu bili dobri, pa ni mandat jednog od najboljih potpredsednika i jednog od najgorih predsednika kluba nije ostao u posebno lepom sećanju.

- Ovo kažem vrlo lako: pravo da odlučujemo. Barselona može da osvoji Ligu šampiona jedne godine, a ako ne, može da pokuša sledeće. Ja često kažem da ako na referendumu odgovor bude "ne", onda nemamo pravo da se žalimo bar 100 godina - rekao je Gaspar.

Biznismen kaže da bi on lično rekao "ne", ali da ako bi ishod bio drugačiji, ostao bi svejedno da živi u Kataloniji.

On je bio deo ere kada je Luis Figo prelazio iz Barse u Real Madrid što je početkom ovog veka bio jedan od šokantnijih poteza, a Gaspar i dalje ne gaji lepo mišljenje o Portugalcu.

- Figo je bio izdajnik. Izigrao me je. Objasniću vam. Iste večeri kad sam izabran za predsednika Figo me je pozvao i rekao: Đoan, imam dve karte, jedna vodi u Real Madrid, a druga u Barselonu. "Nađemo se na aerodromu", dodao je. "Moj zastupnik je potpisao dokument sa Realom, ali ako Barsa bude garantovala da će platiti 500 miliona pezeta (tada oko tri miliona evra), ostaću". Florentinov potez je bio senzacionalan - objašnjava Gaspar.

Prema njegovim rečima, Portugalac je tražio od da Barselona kod banke dobije garancije, koje nije mogla jer je bila ponoć.

Figo je naposletku otišao u Real i bio deo generacije Galaktikosa sa Ronaldom, Bekamom i ostalima. Barsi je posle njegovog odlaska ostala poprilična suma novca, ali je ona u avgustu nije dobro iskoristila.

Kupljeni su Mark Overmars, Emanuel Peti i Đerar Segu i nisu se ispostavili kao prava pojačanja koja su opravdala novac, pa je Gaspar, kako kaže, poslušao glas naroda i otišao sa mesta predsednika.

Video: Baklje i vatromet: Navijači i fudbaleri Sarajeva proslavili titulu šampiona BiH

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskeno

    9. jun 2020 | 13:48

    Tačno da igrate ligu šampiona svake godine kad igrate u Španskoj ligi. Kad bi se odvojili i igrali samo u Kataloniji, Fc Barcelona bi se polako ugušila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA