≫ 

Vojvodina je u finalu Kupa, Lalatović "zahvaljivao nebesima" posle gola koji je srušio Čuku

Nemanja Čović jedini strelac za goste na isteku pola sata igre

  • 4

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije, pošto su na Banovom brdu pobedili Čukarički rezultatom 1:0 (1:0)!

Gol odluke postigao je Nemanja Čović u 31. minutu meča nakon što je dobio sjajnu loptu sa desne strane od Nikole Drinčića, a zatim je glavom "prevario" mladog Đorđa Petrovića.

FK ČUKARIČKI - FK VOJVODINA 0:1 (0:1)

(Čović 31)

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović (Stevanović 61), Kovač, Vidosavljević (Endijae 77), Eze (Mićin 39), Kajević, Birmančević, Tedić.

Vojvodina: Rockov, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, Stojković, Bojić (Devetak 74), Čović, Vukadinović (Đurić 89), Mrkaić (Zukić 65)

Zbog celokupne situacije sa pandemijom korona virusa polufinale se ove godine igra na samo jedan dobijen meč, a Voša će svog protivnika saznati večeras kada svoj meč završe Partizan i Crvena zvezda.

Nije ovo bio kvalitetan meč, više je ličilo na neku šahovsku partiju i Voša je na kraju bila bolja baš za taj gol. Otvorili su meč prilikom već u 3. minutu, da bi Brđani u međuvremenu preuzeli inicijativu.

Tedić je imao dve prilike u međuvremenu, zatim je i Vidosavljević zapretio Rockovu, ali je trenutak dekoncentracije u 31. minutu koštao Čuku poraza.

FK Čukarički, FK Vojvodina Foto: FK Čukarički

- Bili smo bolji za taj gol, više smo želeli ovu pobedu. Velika pobeda mojih igrača - rekao je Lalatović između ostalog posle meča.

A u tom 31. minutu Drinčić je "pogodio" Čovića u glavu i lopta je završila u mreži Petrovića. Veliko slavlje navijača i igrača Voše, pogotovo Nenada Lalatovića koji je zahvaljivao nebesima posle pogotka njegovog napadača.

Čuka je najbliža izjednačenju bila u 42. minutu kada je Vidosavljević tukao iz slobodnog udraca, a Rockov mu odbranio šut. Iz ponovljene akcije Ćirković je probao, ali je lopta prohujala pored stative.

FK Čukarički, FK Vojvodina Foto: FK Čukarički

Drugo poluvreme nije bilo toliko sadržajno što se tiče samog fudbala, a Lalatović je, kako je vreme odmicalo, pojačavao odbranu. Čuka je, s druge strane krenula napred i umalo nije kažnjena u 85. minutu kada je Zukić pogodio prečku.

Poslednji sudijski zvižduk značio je i veliko slavlje gostiju na Banovom brdu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neba

    10. jun 2020 | 19:09

    Centarsut Drincica ko iz premijer lige!

  • Aca

    10. jun 2020 | 18:55

    Lalate legendo ja bi tebe u Zvezdu!!!Imali bi vrh rezultate ili za selektora Srbije!!!

  • Coki

    10. jun 2020 | 17:53

    Kom li se Bogu sada klanja, u koji li se krst sad kune......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA