≫ 

Savo likuje posle derbija: Izračunajte koliko minuta nismo primili gol protiv šampiona, to je nešto!

Trener crno-belih ponosan na svoje momke

  • 3

Tri utakmice, dve pobede, a nijedan primljen gol. Nije ni čudo što su Grobari ovacijama ispratili Sava Miloševića u svlačionicu posle polufinala Kupa Srbije. Partizan će se za dve sedmice boriti za trofej, a i ako ga ne osvoji kao satisfakcija će mu ostati saznanje da je u tri ovosezonska okršaja sa Crvenom zvezdom svaki put sačuvao mrežu netaknutom.

Dovoljno razloga da se trener crno-belih osmehuje.

- Nisam nijednog trenutka imao strah -  uverava Milošević posle 1:0 u susretu sa šampionom države.

- Moji momci na terenu su bili koncentrisani, poslednja linija odigrala je fenomenalno, sva četvorica su delovala tako da se nisam bojao. Plus, Šćekić i Zdjelar ispred njih. A tih šest momaka je izuzetno teško proći. Obračunajte broj minuta bez primljenog gola protiv najvećeg rivala u državi. I to nešto govori. U svlačionici sam im rekao da bih bio ponsan i da su izgubili.

Polufinalni obračun u Humskoj odlučila je majstorija Sadika, ali i pre nego što je Nigerijac bacio na zemlji Degeneka, sve lopte su išle na njega. I to duge, što je napomenuo Dejan Stanković rekavši da je "50 lopti išlo na Partizanovog špica".

- Mi se jesmo opredelili da igramo na Sadika, jer smo znali da njihovi štoperi teško mogu da ga čuvaju. Što se ispostavilo tačnim. Dosta nam je doneo. A to sa dugim loptama nije opredeljenje, već deo taktike. I to samo jedan deo.

Milošević je nadmudrio Dejana Stankovića, ali nije poleteo, već je pronašao reči utehe za kolegu.

- Stanković mi je čestitao, sve je bilo fer i sportski, rekao sam mu da su karijere fudbalera i trenera sastavljene od pobeda i poraza. Kazao sam mu da digne glavu, jer su oni kao ekipa i on kao trener nekoliko meseci iza nas. Biće još dosta ovih stvari. I za mene i za njega.

Ocena susreta je i te kako visoka, bar iz Partizanovog ugla.

- Dosta kvalitetna utakmica. Zasluženo smo dobili, opet se pokazalo da ova ekipa igra najbolje kad je najteže. Imamo taj mod u glavi da kad je teško momci reaguju najbolje. Ne volim da izdvajam pojedince, ali i starteri i rezervisti su igrali za svaku pohvalu. Prema šansama, a i svemu što smo pokazali zaslužili smo da prođemo. Sa svime sam zadovoljan, osim što nismo još osvojili trofej. Ponosan sam na svoj tim.

Kao što su Grobari aplaudirali Miloševiću, tako i on njima otpozdravlja.

- Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci. Svojski su se potrudili da pomognu momcima, oni su im vratili na podršci. Moramo svi u klubu prema navijačima da izrazimo zahvalnost. Milošević je u drugom poluvremenu ispucao pravo na tri izmene, pa i da se, posle Stojkovića, još neko povredio ili da je meč otišao u penale ne bi imao mogućnost da reaguje. Uvođenjem Nemanje Stevanovića smo ostali bez prava na dodatnu zamenu, ali nisam brinuo, jer je Neca specijalista za penale i razmišljao sam da će ih dobro braniti, ako pre toga primi gol. Bio sam miran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    11. jun 2020 | 02:29

    A koliko ste vremena bili na travi? I to je nešto

  • Djile

    11. jun 2020 | 07:25

    Realno imali ste srece sto se tiče gola da ne primite. A i niste puno pokazali sem tog datog gola. Niko vam nije kriv sto ste u prvenstvu iza nas i sto su vas mnogi dobijali. Zvezda je tukla Partizan i niste davali gol a uzeli ubedljivo titulu. Zato manite se tih vasih kompleksa.... 84-61 u pobedama za ZVEZDU.... idemo dalje, Terza napolje iz kluba, vodi i Mrkelu

  • Nexxx

    11. jun 2020 | 00:31

    Zato vam ga Lala nece stalno umesto nas,obrni okreni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA