≫ 

Ko sve nije dao gol Partizanu ove sezone? Zvezda u neslavnom društvu sa Inđijom i Mačvom

Vojvodina ima šansu da popravi svoj učinak

  • 14
FK Crvena zvezda, FK Partizan, večiti derbi, Vladimir Stojković Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu dali gol Partizanu ove sezone na tri odigrane utakmice, zbog čega su se našli u neslavnom društvu.

Iako derbi nosi drugačiju dimenziju u odnosu na ostale utakmice, činjenica je da crveno-beli nisu uspeli da se dokažu u susretu sa večitim rivalom.

Prosipao je Partizan mnogo puta bodove u Superligi i to ga je skupo koštalo, dok je Zvezda samo u večitim derbijima podbacivala, a to je ekipu ostavilo bez Kupa i prve duple krune od sada već davne 2007. godine.

Podsećanja radi, Partizan ima čak pet poraza u Superligi, a prvi je zabeležen protiv Voždovca u Humskoj 6. oktobra sa 2:1. Posle toga, već u narednoj utakmici, Mladost je pobedila crno-bele u Lučanima sa 1:0, Čukarički je bio bolji 30. oktobra sa 2:1.

Tako je u oktobru Partizan imao čak tri poraza, zatim je Napredak bio bolji 4. decembra u Humskoj sa 3:2, a sada su Kruševljani 12. tim Superlige.

Poslednji poraz je bio bezbolan za crno-bele, Spartak je pred derbi pobedio sa 3:2, kada je Savo Milošević "promešao" karte i sastav pred derbi u Kupu.

Što se tiče golova, pored Crvene zvezde, samo Inđija, Mačva, i Vojvodina nisu tresle mrežu crno-belima, a Novosađane je Partizan pobedio sa 4:0 u prvom susretu. Drugi duel tek treba da se odigra u prvenstvu u poslednjem kolu u Novom Sadu 20. juna, četiri dana kasnije, igra se finale Kupa, najverovatnije na Marakani.

FK Crvena zvezda, Mačva, Inđija Foto: MNPress, Wikimedia

U Evropi, samo amaterski tim nije dao gol Partizanu

Konahs Ki Nomads je bio prvi rival Partizana u Evropi i bilo je 4:0 u dvomeču, a potom je Partizan pobedio Malatiju sa 3:1 i izgubio sa 1:0. Bilo je "tesno" i protiv Moldea sa 2:1 i 1:1, a potom je u Evropi ispuštena lepa šansa da se ode u evropsko proleće.

Nije mogao Partizan da se izbori sa Mančester junajtedom (0:1 i 0:3), pobedio je Astanu sa 4:1 i 2:1, ali je sa 2:2 i 2:2 protiv AZ Alkmara prokockana šansa da se ode dalje.

Što se tiče ostalih utakmica iz Kupa, tu je još samo nižerazredna Vodojaža.

Što se Crvene zvezde tiče, za nju je niz bez pogodaka bolan dodatno, zbog toga što je vezana četvrta utakmica bez gola, računajući prošlogodišnje finale Kupa (0:1).

Video: Sadik posle derbija: Rekao sam da moramo da pobedimo Cigane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Riliii

    11. jun 2020 | 11:42

    Pa dobro je da od amatera ne primamo gol

  • Ujka Zitko PFK

    11. jun 2020 | 11:38

    Lazni sampioni ne znaju da daju gol protiv sampiona!!!!😉

  • Era

    11. jun 2020 | 13:02

    Pa tom drustvu i pripadaju po kvalitetu. To sto imaju na svojoj strani 13 svojih filijala pa su prvi, plus ljude u crnom e to je druga prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA