≫ 

Pižon traži podršku za Dekija i poručuje: Pa i Partizan je dao samo jedan gol u 10 derbija

Četvrta Zvezdina zvezda inela neke činjenice iz ranijih mečeva večitih rivala

  • 44
Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon Foto: Marko Jovanović

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon pozvao je sve zvezdaše da pruže podršku ekipi, uprkos porazu od Partizana u polufinalu Kupa, jer je osvojena treća uzastopna šampionska titula.

Četvrta Zvezdina zvezda konstatuje da su ovi momci zasluženi, ubedljivi šampioni države.

- Zvezda iza sebe ima sjajnu sezonu, treću titulu i drugu Ligu šampiona u nizu. To je rezultat za ponos svakog zvezdaša. Kritike na račun rezultata u derbiju su već iznesene i nema potrebe da ih ponavljam, svi u Zvezdi su ih čuli i verujte vrlo ozbiljno shvatili. Međutim, svi Zvezdini navijači treba da ostanu uz klub i ovu ekipu - rekao je Petrović i dodao:

- Svi znamo da se pehar ne osvaja na jednom meču da je za to potreban kontinuitet i kvalitet, a Zvezda je to apsolutno pokazala i ove godine. Video sam podatak da je ovo Zvezdi treća titula bez pobede u derbiju, a da ih Partizan ima čak devet i - nikom ništa.

Pižon podseća da je i njegova generacija 1981. godine osvojila titulu, a da nije slavila u derbiju.

- I danas nam to niko ne zamera. Ali smo podršku imali uvek i radovali se tituli punog srca. A isto tako sam kao trener "razbio" Partizan u finalu Kupa 1996. godine, 3:0 i 3:1, iako su oni bili šampioni, a verujem da to ni jedan navijač Partizana ne zamera Tumbakoviću ili Miloševicu koji je tada bio igrač. A sigurno su tada bili besni. Pa Partizan nije dao gol u derbijima u pet mečeva i to dve i po godine od 2002. do 2006. A ako računamo i period posle toga u 10 derbija su dali jedan gol. Znam da je Zvezdina publika mnogo zahtevnija, da je mnogo teže u Zvezdi kada se izgubi derbi, ali Zvezda je u krvi svih nas i ne možemo bez nje.

Petrović dodaje da je potrebno podržati i trenera Dejana Stankovića.

Dejan Stanković Stanković na večitom derbiju Foto: Marko Jovanović

- Te 1996. je Dejan Stanković igrao i sigurno će mu to pomoći da se ekipa i on brzo trgnu. On ima podršku kluba da nastavi sa radom i potrudicemo se da mu obezbedimo mir, a biće još derbija za dokazivanje. Nećemo dozvoliti da još jedno veliko ime izgubimo kao trenera na prečas, zbog poraza u polufinalu Kupa od 1:0. Maksimalna podrška Dejanu.

Petrović na kraju kaže da zvezdaši sve ovo treba da znaju i da ostanu uz klub i ove igrace.

- Sledi nam proslava titule, treće u nizu. Ne smemo da dozvolimo da nam to pokvari jedan minimalan poraz. Godinu dana se žestoko radilo, igrala Liga šampiona i to treba pozdraviti. Ja ću sigurno doći protiv Proletera kao i uvek i apludirati ovim momcima. Zaslužili su, bez dileme. Ponosan sam na uspehe koje je Crvena zvezda postigla ove sezone i bio bih presrecan da ih ponovimo i sledece sezone, mada sam svestan da to nece biti lako - zaključio je Petrović.

>>> Vrlo, vrlo neizvesno je u španskom prvenstvu - Barselona ima dva prednosti nad Realom i večeras od 22.00, u prvom meču Katalonaca posle pandemije, gostuje Majorki. Dvojka je 1,28, a kombinazzija 2&3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majorka - Barselona.

Video: Dejan Stanković se izvinjavao navijačima posle poraza od Partizana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. jun 2020 | 10:25

    Ahahaa pocinje :)

  • Ja

    13. jun 2020 | 10:25

    Jedva cekam da vidim sad ove Delije sto stalno nesto pisu KMEEE KMEEE, e ko sad kmeci braco Srbi?

  • Mane

    13. jun 2020 | 11:10

    Džaba nama titule svaki derbi smo poniženi.. Nama prvo treba igrački kadar da se očisti sastav da se dovedu pojačanja a ne da se redja i da igraju igrači koji loptu nisu videli. Na utakmicama protiv slabijih smo kao jaki u derbijima nadigrani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA