≫ 

Gotovo! Maki Banjak je novi fudbaler Partizana: Dete Barse stiže u Humsku, ovo su detalji transfera

Odmah posle večitog derbija crno-beli još jače krenuli u ofanzivu na Olimpiju i Milana Mandarića, koji je na kraju popustio i u najmanjim sitnicama u transferu

  • 41
Macky Bagnack, Maki Banjak, Partizan Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: partizan.rs/nkolimpija.si

Najavili smo početkom juna da je Partizan na pragu angažovanja prvog pojačanja u letnjem prelaznom roku, odnosno da fudbalera Olimpije Makija Banjaka sitnice dele od potpisa ugovora sa crno-belima, a transfer je danas i definitivno zaključen na zadovoljstvo sve tri strane, saznaje Telegraf.

Klub iz Humske je za defanzivca platio 500.000 evra, plus procente od dalje prodaje i određene bonuse u slučaju osvajanja trofeja.

Posao dve strane je ušao u završnu fazu u danima pre i posle večitog derbija sa Crvenom zvezdom, pošto se menadžer igrača – Romeo Filipović obreo u Beogradu, ne bi li finiširao lične uslove Banjaka, ali i pomogao u pregovorima sa slovenačkim klubom, preciznije Milanom Mandarićem, koji je u nekoliko navrata menjao već dogovorene stavke.

Dan pošto je Zvezda savladana u Humskoj, Filipović je još jednom posetio Partizan, a potom se zaputio ka Ljubljani, gde je trebalo da “pogura” drugu stranu ne bi li se konačno ugovorili i poslednji detalji saradnje.

Minulog petka ostalo je još samo da se ugovore bonusi koji sleduju Olimpiji, dva kluba su razmenjivala mejlove, no, ponovo nije išlo glatko sa Mandarićem, koji se na kraju "prebijao" i za 40-tak hiljada evra. Ipak, u smiraju dana gazda Olimpije je popustio, shvativši da i sam Banjak više ne želi da ostane u klubu, pa mu je preostalo samo da "aminuje" transfer, koji je danas i zaključen.

Godinu dana rada na transferu

Maki Banjak, Macky Bagnack Maki Banjak (levo) u duelu sa Andrijom Kaluđerovićem; Foto: Gints Ivuskans / Alamy / Alamy / Profimedia

Partizan je praktično godinu dana radio na angažovanju Banjaka, koji je od prijateljskog meča crno-belih i Olimpije u “Stožicama” bio velika želja trenera Sava Miloševića. Minule zime su pregovori bili zaista ozbiljni, jer je u Beograd dolazio, tada član Nadzornog odbora ljubljanskog kluba, a od pre nekoliko dana sportski direktor – Mladen Rudonja, ali dve strane, zbog konstantnih menjanja uslova Mandarića, ipak nisu naše zajednički jezik.

Cena Banjaka se kretala od početnih 2.000.000 evra, zatim je zimus prepolovljena na 1.000.000 evra, da bi neposredne pre pandemije korona virusa Mandarić tražio 700.000 evra za svog igrača.

Međutim, pandemija korona virusa je značajno uticala na finansijsku situaciju u Olimpiji, pomenuti klub je odlučio da “spusti gard” i praktično prihvati ponudu Partizana od 500.000 evra, što zbog velikog pritiska crno-belih, što zbog velike želje samog Banjaka da dođe u Partizan.

Upravo želja igrača, inicirana sjajnom komunikacijom sa trenerom Savom Miloševićem tokom mnulih meseci, značajno je uticala i na Olimpiju da popusti u zahtevima, čime je i posao Partizana tokom pregovora bio značajno olakšan.

Ponikao u Barsinoj "La Masiji"

Banjak je mlad igrač, ali prilično iskusan, selektiran u akademiji legende Kameruna – Samjuela Etoa, fudbalski opismenjen u Barseloninoj La Masiji, "kaljen" u francuskom Nantu, španskoj Saragosi i austrijskoj Admiri iz koje je i stigao u Olimpiju leta 2018. godine.

Radi se o tehnički veoma obučenom fudbaleru, kvalitetnog i dugog i kratkog pasa, koji lako, upravo kroz pas “unosi” loptu u igru i učestvuje u organizaciji napada svog tima, a podjednako dobro i čita igru u situaciji kada se ekipa brani.

S obzirom na visinu, snažan je u duelima (pamti se još “rat” sa Sadikom na prijateljskom meču) dominantan je u skoku, ali i svestran, jer može da pokrije i poziciju desnog beka. Što, uostalom, nije ništa čudno s obzirom na činjenicu da je fudbalski opismenjen u Barseloni.

U Ljubljani je bio standardan na svojoj poziciji, ali je, uz nekolicinu tamošnjih igrača, bio žrtva smanjenja budžeta vlasnika Milana Mandarića, pa ni važeći ugovor do juna 2021. godine nije prestavljao veliku prepreku za klub iz Humske.

Milošević ga vidi kao igrača koji će na kvalitetan način nadomestiti odlazak Strahinje Pavlovića u Monako i doneti Partizanu sve ono je dobijao i od popularnog Kalabe.

Video: Dribling koji je svima promakao na derbiju: Suma izazvao delirijum kod Grobara

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podesen

    16. jun 2020 | 17:35

    Zvezdasi ne brinite vi o ovom igracu vec pitajte doktora za Tomanea jurili ga 3 prelazna roka, obestecenje placeno 750000 e covek promasio sport. Zander, Kanjas, Pavkov, Sanogo jos nije igrao 6 meseci u zvezdi.Garsija obestecenje 2,2 miliona eno ga na tribinama. La Prevara eno hvali zvezdu gde stigne u evropi. Gajic bek covek ne lici na fudbalera. Ivanic placen 1,3 miliona plata 350000 e sami navijaci zvezde objektivni kazu da je vise pop nego fudbaler. Borjanu svaka cast, Babic trebao 2 crvena da dobije protiv TSC placeno obestecenje 800 000 ovi iz Sente ga pretrcavaju kao dete. Tako da prst na usta i u svoje dvoriste.

  • Ljubljana

    16. jun 2020 | 13:50

    Iako nisam navijac Partizana. Samo cu reci odličan igrac. Partizan je dobio dobro pojacanje. Pozdrav iz Ljubljane svim srbima

  • Era

    16. jun 2020 | 14:48

    Odlican igrac, dobar u skok igri, odlican pregled igre i pas ka naprijed, zna da iznese loptu...Partizan je odlicnu stvar napravio njegovim angazovanjem. Mislim da nam treba dobar zadnji vezni, jos jedan ofanzivni vezni i napadac, sa jos ova tri pojacanja Partizan je sklopio tim za sledecu sezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA