Lazović i Verona nadomak Evrope: Spektakularne odbrane golmana Parme

Pobeda i remi po povratku na terene u Italiji

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Torina i Parme odigrali su nerešeno 1:1 u meču 25. kola italijanske Serije A, po povratku na terene, tri i po meseca od početka pandemije korona virusa.

Italija je jedna od zemalja koje su najviše propatile i podnele najviše žrtava korone, ali je uspela da se konsoliduje, barem fudbalski gledano uz posebne protokole.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug / AP

Prvi meč posle duge pauze mogao je da pripadne Torinu koji je poveo u 15. minutu golom Nikolasa Enkulua. Kamerunac je glavom pogodio posle kornera koji je izveo Berenger.

Parma je izjednačila golom Juraja Kucke u 31. minutu. Njemu je asistirao Žervinjo koji je prošao po levoj strani i vratio pas do 12, 13 metara odakle je Kucka opalio iz prve.

Torino je imao šansu da ipak upiše pobedu u 45. minutu, ali ju je propustio s dva promašena zicera u roku od minuta, a akteri su trojica momaka sa istim imenom - Simone.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug / AP

Prvo je Lorenco De Silvestri centaršutem uposlio Simonea Zazu pred golom Parme i njemu je sjajno odbranio golman Luiđi Sepe.

Simone Jakoponi je posle odbrane Sepea oborio imenjaka Simonea Ederu, Torino je dobio penal i Andrea Beloti je preuzeo odgovornost.

Šutirao je, Sepe ga je pročitao i odbranio još jednom maestralno, te time sačuvao bod Parmi koja je sa 36 bodova na osmom mestu Serije A.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug / AP

Torino je posle 26 odigranih utakmica i 28 bodova na 15. mestu. Drugi meč dana odigrali su Verona i Kaljari.

Tim Darka Lazovića (igrao do 85. minuta) je pobedio sa 2:1 u meču u kom su viđena i dva crvena kartona.

Fabio Borini je u ekipi Verone isključen posle 35 minuta igre, dok je na drugoj strani Luka Čigarini morao van u finišu meča.

Samjuel Di Karmine dao je oba gola za Veronu u 14. i 26. minutu, dok je pogodak za goste postigao Đovani Simeone u 43.

Verona posle pobede zauzima sedmo mesto sa 38 bodova i nalazi se nadomak kvalifikacija za Ligu Evrope jer šestoplasirani Napoli beži samo za bod, a Kaljari je na 12. poziciji sa 32 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Koreografija navijača Zvezde u simbolu 31. titule

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA