≫ 

Kon pričao o derbiju i kritikovao organizatore sportskih događaja u Srbiji: Oni snose odgovornost

Jedan od članova kriznog štaba kritikovao je sve organizatore sportskih događaja u vreme epidemije

  • 7
Predrag Kon, derbi Foto-montaža: Marko Jovanović, Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Korona virus je ponovo buknuo u Srbiji, kovid bolnice su pune, a epidemiolozi napominju da su se građani previše opustili u prethodnom periodu nakon što su ukinuti karantin i preventivne mere.

Tako smo u Srbiji imali večiti derbi pred 20.000 navijača, proslavu Zvezdine titule pred 16.000 navijača, Adrija Tur gde je na tribinama bilo oko 4.000 gledalaca, ali su i splavovi, klubovi i kafane bili puni danima. Imali smo i parlamentarne i lokalne izbore, pa je sve ovo sigurno ukupno uticalo na povećanje broja obolelih.

Jedan od članova Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Predrag Kon, gostovao je na jutarnjem programu televizije Pink, gde je pričao da treba vratiti mere o ograničenju rada klubova i kafića.

On se dotakao i sportskih dešavanja u toku epidemije i istakao da su organizatori odgovorni za to.

- Kada su sportski događaji u pitanju, takođe se moraju poštovati mere. Jasno je da su organizatori odgovorni. Virus se zaustaviti ne može. Vreme kada otvarate i puštate mere, gledate kada je najbezbednije dopustiti gledate da li će da bude usporeno širenje - rekao je dr Kon, dodajući da je od više od 500 ljudi koji su zaraženi korona virusom u Srbiji u proteklim danima tek jedna osoba rekla da je bila na utakmici Zvezda - Partizan.

Na kraju je zaključio da je gornja granica za utakmice 5.000 gledalaca.

- Kada su utakmice u pitanju, rečeno je da je 5000 gornja granica - istakao je Predrag Kon.

Video: Pogledajte atmosferu sa derbija i prozivanje Grobara i Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    26. jun 2020 | 10:41

    A zašto se gospodine Kon niste obratili medijima i javno rekli da se to ne preporučuje? Posle derbija, zvezdine proslave titule, kupa u Nišu gde je sve zajedno bilo preko 50 000 ljudi, vi ste se tek danas udostojili da to komentarišete! Penzija, pod hitno!

  • mogu

    26. jun 2020 | 12:22

    Gde si bio druže pre izbora ?

  • Dejan

    26. jun 2020 | 12:00

    Terzić,Savić,to su dve poznate osobe koje su bile na derbiju,ja poznajem još dvojicu običnih momaka koji su bili na derbiju i imaju koronu,Kon je saznao za jednu ja znam 4,čim završim posao na njivi dolazim da pomognem struci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA