≫ 

"Zidan je bio problematičniji od mene, visio je na plaži": Ćurčić otkrio detalje druženja sa Zizuom

Bivši fudbalski as Saša Ćurčić ispričao je anegdote iz vremena tinejdžerskih dana u Francuskoj

  • 2
Saša Ćurčić, Zinedin Zidan Foto: Nikola Tomić, Tanjug/AP

Saša Ćurčić bivši fudbaler OFK Beograda i Partizana, ali i reprezentacije Jugoslavije, otkrio je u emisiji "Total Soccer" da je kao tinejdžer bio u Akademiji fudbalskog kluba Kan iz Francuske.

On je istakao da je tamo igrao sa Zinedinom Zidanom, kasnije najboljim svetskim fudbalerom, a sada trenerom Real Madrida, sa kojim ima tri titule prvaka Evrope.

- Počeo sam u Trudbeniku, gde sam prošao omladinsku školu. Fenomenalna generacija igrača iz tramvaj lige.  Otišao sam sa 18 godina u Kan u njihovu Akademiju, preko Ante Radića menadžera  koji me je gledao na Bulbuderu. Trebalo je da odem u Monako, ali sam se obreo u Kanu kod Bore Primorca, gde je trener U18 bio Gi Lakomb.

- Bio sam u njihovom internatu u omladinskoj akademiji sa Zidanom i imao sam tu čast da sa njim provedem te tinejdžerkse dane.

- Ponuđen mi je stažijerski ugovor na pet godina, koji se daje igračima iz njihove akademije, ali ja sam odbio, jer sam hteo da budem odmah profesionalac, pošto sam igrao seniorski fudbal u Trudbeniku.

Video: Saša Ćurčić: Pomirio bih Grobare, ja sam uličar i znam kako sa njima treba

- Nismo se dogovorili i vratio sam se u Trudbenik i posle potpisao za OFK Beograd.

Na pitanje kako je funkcionisao tandem Zidan - Ćurčić, bivši as Partizana kaže:

- Nikako nije funkcionisao. Imali smo prvu utakmicu omladinske lige u Nici. Mi smo se inače družili u Kanu. On je bio više problematičniji od mene, ja sam bio normala. Razmišljao sam samo o fudbalu, a Zidan je visio na plažama svaki dan. Bio je tu i Patrik Vijera, kao kadet. Njih dvojica su imali  malog žutog bagija kabriolet sa kojim su se vozili po Kanu išli na festival i slično, ali je Zinedin čudo na terenu. Ipak, mi se nismo slagali i to je kulminiralo na meču u Nici.

- Nica je igrala sa Kanom francusku ligu. Bio je haos u prvom poluvremnu, jer nisam mogao da dobijem loptu, pa sam napravio problem. Onda je Lakomb rekao "Okej,  Saša ti jedno poluvreme , Zidan drugo"

- Pazi, on uzme loptu "stavi je u sef" i mi samo posmatramo, ne može niko da mu uzme loptu - kaže Ćurčić.

Video: Saša Ćurčić: Dva miliona funti sam izgubio u protestu protiv NATO bombardovanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA