≫ 

Zvanično! Novi Pazar u Superligi umesto Grafičara: Vraća se najvrelije gostovanje u Srbiji

Osim upražnjenog mesta u najvišem rangu, odlučeno je da mesto u Prvoj ligi Srbije dobiju Leskovac, Kraljevo, Loznica i Sremska Mitrovica

  • 84
FK Novi Pazar, navijači Foto: MN Press

Fudbalski savez Srbije odlučio je danas na sednici Izvršnog odbora da mesto u Superligi koje je upražnjeno jer Grafičar nije dobio licencu, dobije ekipa Novog Pazara.

Novi Pazar godinama važi za klub koji ima jednu od najvatrenijih atmosfara u Srbiji, gde su i večiti rivali Crvena zvezda i Partizan posebno neprijateljski dočekivani i gde ogromna većina stadiona navija za svoj klub.

Osim odluke o popuni mesta u Superligi, odluičeno je i da novi članovi Prve lige Srbije budu FK Dubočica (Leskovac), FK Sloga (Kraljevo), FK Loznica i FK Radnički (Sremska Mitrovica).

Usvojen je Kalendar takmičenja FSS za sezonu 2020/21. Super liga počinje 1. avgusta, a Prva liga Srbije 15. avgusta.

Podsetimo, FSS je, nakon što je ustanovljeno da će sledeće sezone u Superligi igrati 20 ekipa, doneo odluku da mesto koje ne bude moglo da se popuni konačnim plasmanom (primer Grafičara koji nije dobio licencu), dobije ekipa koja ponudi najveći iznos za igranje u eliti.

Takođe, FSS je odlučio posle inicijative Slaviše Kokeze da svim bivšim fudbalerima Jagodine, Borca iz Čačka i Donjeg Srema, koji su štrajkovali čak i glađu zbog neisplaćenih zarada, bude dodeljena jednokratna pomoć od 500 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    30. jun 2020 | 16:26

    Znaci, zvezdani se opet namesta titula. Providno.

  • Vux od lepenice

    30. jun 2020 | 16:51

    Prvo Im je Borac iz Cacka ustupio mesto da ne ispadnu iz prve lige a sad su kao navodno oni najvise ponudili a godinama su imali I finansiske probleme.Zna se dobro ko im je zavrsio-naredio da oni postanu superligasi.a zasili su tek 9 na tabeli.

  • GROBAR PODGORICA

    30. jun 2020 | 15:39

    Kokeza i FSS, vraćaju fudbal u pakao i uvreda za sve klubove koji gostuju u tom gradu. Sram vas bilo, što radite sve naopako. Što ne vratite Radnički iz KG. ili neki normalan klub nego, klub koji dolazi sa navijačima i zastavama druge države. Kokeza napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA