Zvezda promenila transfer politiku za ovo leto kako bi sprečila nagomilavanje igrača

Crveno-beli neće dovoditi pojačanja dok prethodno ne bude odlazaka, a to se posebno odnosi na strance

  • 5
Ričmond Boaći, Milan Pavkov, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Gotovo svakog dana čujemo iz medija da Zvezda dovodi neko pojačanje ili da je neko već "završen" ili blizu. Poslednji u nizu su nigerijski vezista Ogenji Onazi, čiji je transfer najavio ESPN, kao i napadač Famalikaoa, Anderson Oliveira, za koga se pojavila informacija da dolazi za 800.000 evra.

Istina je da Zvezda jeste u pregovorima sa napadačem, ali su crveno-beli odlučili da nikoga ne dovode dok prethodno ne bude odlazaka. To se posebno odnosi na strance, jer postoji i limit sa brojem stranaca, kojih u Zvezdi svakako ima višak.

Zvezda želi da izbegne situaciju od prošle godine, kada je imala previše stranaca u ekipi, kojih je u jednom momentu bilo čak 8. Osim što su uglavnom skupi i dodatno opterećuju budžet, višak igrača na jednoj poziciji može da dovede i do problema da ne mogu svi da dobiju adekvatnu šansu, pa može da dođe do problema u svlačionici i nezadovoljstva onih koji ne igraju.

Prošle sezone je tako Tomane doveden pre nego što su prodati Boaći i Pavkov, koji je, doduše, bio blizu realizacije transfera u Kinu. Na kraju su se tri špica borila za jedno mesto, niko nije dobio adekvatnu minutažu, a samim tim niko nije ni imao posebno dobar golgeterski učinak.

Kako bi se izbegla takva situacija, crveno-beli planiraju da prvo oslobode mesta na kojima je potrebno pojačanje, pa će tek nakon toga reagovati i dovesti nekog od igrača koji se prate i kod kojih se "opipava puls".

Video: Zvezdan Terzić je uz tompus pratio kako Zvezda podiže pehar

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    2. jul 2020 | 14:22

    To sve sto imamo preko 30 god osim par igraca Mrkela i Terzic mogu slobodno da puste na stetu kluba i opet cemo biti u plusu! Samo da se ne daju silne plate ispusenim mustiklama za koje ne moze pisljiva boba da se dobije! Nadovodili su 30+ igraca sve na zalasku karijere. Igrac koji nema transfer buducnost. Ja ne vidim kako tu klub moze da opstane. Kad je Mamic ( doktor za sve njih) doveo igraca preko 30god i dao mu platu 600-700 hiljada. Nikad!!! Mi smo samo takve i dovodili zadnja 4 prelazna roka! Sve to sto su u talu sa menadzerima dovodili sad ne mogu da se otarase ni na svoju stetu. Zanderu su dali platu ko da igra u Milanu a ovaj posle Zvezde ne moze da nadje klub! Kanjas ce verovatno zavrsiti karijeru jer ni on ne moze vise nigde da igra! Kafu i Van la Prevara su nam odrzali cas kako se ‘sisaju ovce’! Garsija je vise bio pijan po diskotekama i splavovima nego sto je bio u protokolu! Ivanica cekamo... da smo cekali Melega toliko dobili bismo IGRACINU! Milunovic je stoper za Borac iz Cacka! Gajica smo doveli samo da ga partizan ne bi doveo i nista. Jeftivica isto! Simica nam je vratio za dobre pare isti onaj menadzer koji ga je oteo i odveo u Bazel za dzabe sa 18god, i tu nista! Marina smo prodali za 1500 dinara! Oterali smo Stojkovica i Savica a doveli igrace Š klase! Igrac koji jedini zna sa loptom Vulic je zrtva menadzerskih talova za Simica i Ivanica pa ne moze da dodje do minuta na terenu! Boaciju hvala za sve ali druze zaboravio si da trcis sa loptom! Tomane nije ni za trecu ligu Portugala a ne ligu sampiona! Pavkov posle Liverpula...drvo! Dakle suma sumarum imamo tri igraca za koje mogu da se uzmu pare i to ce Terza odmah da ‘utopi’. A nama neka je Bog u pomoci kad on i Mrkela dignu sidro! Tri godine Evrope. Star igracki kadar. Igraci koji ne vrede nista. I dug od 30-40 miliona.

  • Džek

    2. jul 2020 | 12:59

    Zvezda preko FS može da izglasa 11 stranaca

  • Kaloiaro

    2. jul 2020 | 18:27

    Pavkov, Boaći, Tomane, Rodić, Milun, Ivanić, Jovančić, Jovičić, Simić, Jevtović, Hajdin, Meleg.. Ako nekog nisam propustio daleko vam lepa kuća, sve igrače preko kojih su prali pare Mrkela i la kampanjela.. Neka igraju klinci i ako dovedete ako je to moguće par normalnih igrača a ne vraćamo Pešića, Kangu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA