≫ 

Zenit i Bane Ivanović pred istorijom!

Šampion Rusije bi mogao u nedelju da postane prvi klub u 21. veku koji je na četiri kola do kraja obezbedio pehar

  • 1
Germany Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Soči je odradio svoje protiv Lokomotive, uzeo je bod na vrućem gostovanju u Moskvi i na taj način je doveo Zenit na pobedu od zvaničnog krunisanja u Premijer ligi Rusije!

Zenit ima deset bodova više od drugoplasirane Lokomotive i u slučaju da u nedelju popodne slavi na gostovanju Krasnodaru (19.30 minuta) otići će na nedostižnih 13 bodova viška na četiri kola do kraja sezone.

To bi značilo da bi Zenit ispisao istoriju PL s obzirom na to da nijedan tim u 21. veku nikada nije uspeo zvanično da se okiti titulom četiri kola pre kraja ili ranije. Samo su tri tima uspela da se dokopaju titule na tri kola do kraja - Rubin 2008. godine, Spartak 2017. i pomenuti Zenit 2012. i 2019. godine.

Međutim, Branislavu Ivanoviću i Zenitu neće biti nimalo lako da slave na mestu gde su i prošle godine zvanično postali prvaci, jer Krasnodar vodi žestoku borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Rostov i CSKA dišu za vratom (imaju po dva boda manje), dok je Lokomotiva druga sa četiri boda i dva meča više.

Video: Pobili se ruski i čečenski navijači: Prekid na meču četvrtfinala kupa Rusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA