≫ 

Miha među zvezde lansira siroče sa izbegličkog broda: Trener ga je usvojio i preokrenuo mu život

Zna Miha dobro kakav motiv ima Džuvara da se dokaže

  • 1
Musa Džuvara Foto: Tanjug-AP

Fudbaleri Bolonje održali su lekciju Interu sa 2:1, a džoker Siniše Mihajlovića bio je Musa Džuvara, koji ima neverovatnu životnu priču.

Vodio je Inter od 22. minuta golom Lukakua, u 65. minutu je Siniša Mihajlović u igru uveo Džuvaru umesto Sansonea, to mu se vratilo pogotkom ovog igrača u 74. minutu.

Posebno je ovo bio podvig jer je Bolonja od 57. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Sorijana, ali je to nadoknadio i na poverenje Mihi uzvratio Džuvara.

Devetnaestogodišnji momak je iz Gambije došao sa samo 14 godina kao jedan od 25.000 afričkih izbeglica, tražeći bolji život. Bio je prepušten sam sebi, po odluci Italije poslat je u Potencu, gde je naššao posao i zaposlio se kako bi se izdržavao.

Prvo je počeo od amaterskog fudbala, jer nije mogao da mu se posveti radeći poslove. Ipak, u klubu Virtus Aviljijano došlo je do sudbonosnog susreta - trener Vitantoniio Suma rešio je da ga usvoji, postao mu je staratelj i omogućio mu je da trenira.

Musa Džuvara Imamo novu zvezdu fudbala Foto: Tanjug-AP

Džuvara više nije morao da radi naporne poslove koji su mu otežavali igranje fudbala - bivao je sve bolji i privlačio je pažnju skauta, pa ga je angažovao Kjevo. Neko vreme je proveo na pozajmici u Torinu, ali je "ono pravo" stiglo sa pozivom Bolonje.

Ona je za njegov transfer platila 500.000 evra, u mandatu Siniše Mihajlovića, koji je dobro znao kakav dragulj ima u rukama.

Džuvaru je inače, pre odlaska u Evropu, odgajao deda kada je postao siroče. Ipak, sa samo 14 godina, Džuvara se otisnuo u veliku avanturu, ne bi trebalo da čudi čak i da zaigra za italijansku reprezentaciju.

Musa Džuvara Foto: Tanjug-AP

Još pre dve godine, našao se na Gardijanovoj listi "Sledeće generacije", čini se da je to vreme za dokazivanje već došlo. Debitovao je u Kupu protiv Udinezea u decembru, u Seriji A debitovao je dva meseca kasnije protiv Rome.

Prvu dozu utiska ostavio je protiv Juventusa, iako je igrao samo osam minuta - brzina i kretnja su očarali mnoge gledaoce, sada je protiv Intera bio čovek preokreta, potvrdivši da nije tek tako dobio Mihino poverenje u najgorem trenutku po ekipu.

- Siniša nam je rekao u poluvremenu da je dovoljan taj jedan gol i da ćemo pobediti. Stvarno moram da mu zahvalim na takvom poverenju koje mi je ukazao, i to protiv Intera. Veoma sam srećan zbog prvenca, hoću da ga posvetim porodici i svima koji su pomogli u mom putu - rekao je Džuvara posle utakmice.

- Trener zaslužuje sva priznanja za ovu pobedu. Ovo je za mene san i ovaj dan ću pamtiti do kraja života - zaključio je Džuvara.

Miha dobro zna kako se postaje pobednik, u fudbalu i životu. Zato i ne čudi što je sličan potencijal prepoznao u momku koji je sa izbegličkog broda došao do prvih lovorika Serije A.

Video: Deki ispričao kako su na njegov novi posao reagovali Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA