≫ 

Čelsi drma transfer pijacom, hoće sve trofeje: Još jedna bundesligaška zvezda pred "Bridžom"

Kai Haverc naredna meta ambicioznih Plavaca

  • 1
Kai Haverc, FK Bajer Leverkuzen Foto: AP/Tanjug

Čelsi je rešio da povrati primat u engleskom fudbalu, oko toga sad nema dileme pošto "Plavci" preduzimaju ozbiljne i konkretne korake u tom pravcu.

Najpre su angažovali Ajaksovog šutera Hakima Ziješa, potom Lajpcigovu "gol-mašinu" Tima Vernera, a sada, pišu brojni strani mediji, hoće i najveću nemačku zvezdu u usponu - Kaija Haverca!

Haverc je motivisan da ovog leta promeni adresu, jer traži izazove u Ligi šampiona što sa Leverkuzenom to neće dobiti najmanje još godinu dana, pa je razlaz vrlo izvestan scenario.

Čelsi se pojavio kao najozbiljniji zainteresovani klub za Haverca, neće žaliti pare Roman Abramovič, ali ne želi ni da preplati Nemca koga Bajer ne pušta ispod 100 miliona evra.

Timo Verner Nemačk napadač Timo Verner od naredne sezone igraće u Čelsiju Foto: AP/Tanjug

Računaju u londonskom klubu na globalnu recesiju i na finansijke probleme koji će pogoditi evropske lige, a tu vide i svoju šansu da ispregovaraju povoljno obeštećenje za Haverca sa Leverkuzenom.

Real, Barselona i Bajern takođe imaju na umu Haverca, međutim nijedan od ta tri giganta u ovom trenutku neće ulaziti u astronomsku investiciju bez prethodne proaje nekog od vrednijih igrača, što opet Čelsi stavlja na "pol" poziciju u čitavoj priči.

Haverc je ove sezone upisao 12 golova i 6 bundesligaških asistencija, sa 21 godinom je svakako igrač čije vreme tek dolazi, a u Čelsiju su sigurni da je Nemac najbolja moguaća investicija u ovom trenutku.

Ako se transfer ostavri, o Čelsiju se sigurno može govoriti kao o ekipi koja će naredne sezone biti kadra da napadne sve trofeje.

Video: Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA