≫ 

Zvezda i Aris dogovorili transfer Garsije, čeka se odluka Suda za sportsku Arbitražu u Lozani

Solunjani imaju zabranu transfera igrača do leta naredne godine

  • 2
Mateo Garsija Foto: Marko Jovanović

Solunski Aris već duže vreme radi na povratku Matea Garsije u svoje redove i sada je to konačno "gotova stvar", tvrdi agent argentinskog fudbalera iza koga je solidna sezona u Crvenoj zvezdi.

Garsijin zastupnik Alehandro de Bartolo je o tome pričao za grčke medije.

- Mateo je od početka (prelaznog roka) želeo povratak u Aris. Sve što je trebalo da se uradi je da se dogovore uslovi sa Zvezdom u vezi sa obeštećenjem. Sada je i to rešeno. Čitav posao biće završen za najviše nedelju dana - kaže De Bartolo.

Grčki mediji u istom tekstu navode da će Zvezdi od prodaje igrača, koji se sa crveno-belima imo ugovor na još tri godine, pripasti "respektabilna suma novca".

Međutim, Aris trenutno ima ozbiljan problem kako da realizuje transfer, jer je još uvek pod kaznom FIFA zbog kršenja prethodno izrečene suspenzije od strane Svetske fudbalske federacije.

FIFA je Arisu, drugi put, izrekla jednogodišnju suspenziju na transfere, sa istekom na leto 2021. godine.

Solunjanima je, naime, kazna najpre izrečena zbog dugovanja prema trojici igrača u ukupnom iznosu od 1.2 miliona evra, u pitanju su Diogo Siston, Kristian Portilja i Havier Umbides. Te obaveze je klub u međuvremenu sanirao, a onda je zimus poslao Fjorina Durmišaja na pozajmicu u Olimpijakos - ali dok je kazna još bila na snazi.

Zato je FIFA reagovala novom suspenzijom na transfere do već pomenutog roka.

Aris je potom uložio žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), dostavio je dokaze o saniranju dugovanja, ali još čeka odluku od koje direktno zavisi da li će moći da realizuju transfer Garsije iz Zvezde.

Video: Stanković delio savete Garsiji na treningu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    8. jul 2020 | 20:17

    Ajde ti Terza u Aris,i sa sobom povedi Mrkelu.Sta ste navalili da prodate momka,kod stankovica odigrao 100 minuta,i ne valja vam,ali vam zato valjaju Ivanic,Vukanovic,Panjkov,Tomane,Boaci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA