Lids ili Arsenal mogu i do trofeja ovog leta, a evo i kako

Sve zavisi od klubova iz Mančestera

  • 0
Britain Soccer FA Cup Čekaju poziv: Igrači Lidsa i Arsenala; Foto: Tanjug/AP

Fudbalska asocijacija Engleske ne želi da odustane od tradicije, tako da ćemo krajem avgusta gledati ceremonijalnu utakmicu Komjuniti Šilda koja se igra svake godine pred početak Premijer lige.

Jednog protivnika znamo, to je Liverpul kao osvajač prvenstva, dok ćemo drugog dobiti posle finala FA kupa na Vembliju.

E, sada, postoji i tu problem, pogotovo ako se do finala najstarijeg takmičenja na svetu probiju Mančester Siti i Junajted, klubovi koje u drugoj polovini avgusta očekuje završna faza Lige šampiona i Lige Evrope u Lisabonu, odnosno u Kelnu.

Tada bi FA morao da pronađe drugog protivnika Liverpulu, a dva kandidata za dirigovani plasman u finale Komjuniti Šilda su Arsenal i Lids.

Prvi bi priliku da se bori za trofej dobio kao 15-struki pobednik ovog takmičenja, dok bi Lids dobio poziv kao potencijalni šampion Čempionšipa, druge lige Engleske, gde vodi ispred Vest Bromviča na tabeli.

U vakom slučaju, zanimljiv meč za prvi trofej u sledećoj sezoni nam ne gine, a Komjuniti Šild je planiran za poslednju nedelju avgusta.

Video: Zvezdan Terzić nije hteo da odgovori koliki je dug Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA