≫ 

Dva premijerligaša i klub iz Serije A: Ovo su timovi koji hoće da dovedu Luku Jovića

Real traži oko 35 miliona evra

  • 2
Luka Jović Luka Jović; Foto: Profimedia/Alamy

Marka je u četvrtak pokrenula lavinu i objavila da je Real spreman da sasluša ponude i proda Luku Jovića ovog leta posle serije gafova koje je napravio.

Danas iz Španije stižu nove informacije, a Mundo Deportivo otrkriva imena tri kluba koja žele srpskog napadača u svojim redovima. Čelsi, Lester i Milan su navodno zainteresovani klubovi, a katalonski list piše da je Real spreman da proda Jovića za 35 miliona evra.

Rosoneri to verovatno neće moći da priušte u sledećem prelaznom roku, ali bi mogli da ga dovedu na pozajmicu pa da ga otkupe sledeće godine. Na "San Siru" Jovića vide kao zamenu za veterana Zlatana Ibrahimovića.

Engleski klubovi su u drugačijoj situaciji. Čelsi ima pare, ali je pitanje koliko mu je Jović potreban u ovom trenutku s obzirom na to da bi napad trebalo da predvode novajlija iz Lajpciga Timo Verner i Temi Abraham.

Što se tiče Lestera, 35 miliona evra se čini kao velika svota, ali kupovina Jovića ima smisla jer njegov predvodnik napada Džejmi Vardi ima već 33 godine i očekuje se kako će početi da pada u godinama koje slede, iako je trenutno vodeći strelac Premijer lige.

Podsetimo, pre nešto više od godinu dana Real je kupio Luku Jovića iz Ajntrahta za 60 miliona evra nakon što je postigao 27 golova za nemački klub, od toga 10 u Ligi Evrope.

Ove sezone u Realu je na učinku od dva gola u 25 nastupa, ali je i priliku da bude starter dobio samo četiri puta ove sezone.

Jović se trenutno nalazi u samoizolaciji i ne trenira sa ekipom zbog pozitivnog nalaza na korona virus njegovog prijatelja koji mu je stigao u posetu u Madrid iz Beograda.

Video: Tumbaković: Ne plašim se pitanja o Joviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starina Janko

    11. jul 2020 | 15:23

    Luka nema šta da se dvoumi mi u naselju Pičkovac Sremska Mitrovica oformićemo klub pa bi dobrodošao jer nam fali centar for njegovog kalibra. Za platu nemoj da se brine neće je ni biti ali zato posle svakog treninga i utakmice biće osveženja u vidu soka kisele vode i piva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA