≫ 

"Idem u Real, nemoj da me izdaš": Neverovatan potez Ronaldinja i poziv u 3 ujutru koji se prepričava

Legendarna priča koja može da bude savršen primer današnjim igračima Barse

  • 5
Ronaldinjo, Andres Inijesta, FK Barselona Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Priča Brazilca Ronaldinja i Andresa Inijeste može da bude odličan primer današnjim igračima Barselone kada je u pitanju odnos u svlačionici među igračima, jer je on trenutno u raspadu na Nou Kampu, a nekada su igrači disali jedan za drugog.

Legenda Barse, Andres Inijesta, koji je sa Španijom 2010. bio prvak sveta 2010. godine uz njegov pogodak u finalu, ispričao je u svojoj knjizi neverovatnu priču o Ronaldinju i njegovom psihološkom pristupu ostalim saigračima, ali i koliko su timski oni bili kao jedno.

Naime, nekoliko dana pre El Klasika koji je sada već legendaran, jer je tada po prvi put u istoriji viđeno da je jedan fudbaler Barse dobio ovacije punog Santjago Bernabeua.

To je uspelo legendarnom Ronaldinju, jednom od najboljih driblera svih vremena i najboljem fudbaleru svog vremena, koji je sa dva fenomenalna gola ponizio odbranu Reala, na čelu sa sadašnjim kapitenom Serhijom Ramosom, koji je osramoćen driblinzima Brazilca.

Ali, Ronaldinjo je pre samog meča imao posebnu psihološku pripremu za sebe i svoje saigrače, a priču je otkrio Inijesta.

- Nekoliko dana pre El Klasika sa Realom, pozvao me je Ronaldinjo kod kuće uveče. Odgovorio sam i on mi je rekao "Andres, znam da je 3 ujutru, ali moram da ti priznam nešto. U junu odlazim iz Barse. Moj brat je postigao dogovor sa Real Madridom. To je neverovatan iznos novca, koji ne možeš da razumep, ali molim te nemoj nikome u svlačionici da odaš to. Nemoj da me izdaš, tebi verujem više nego svima ostalima. Laku noć, Andres - spustio je Ronaldinjo slušalicu, ne dajući svom saigraču vremena da mu išta odgovori.

Ronaldinjo, Andres Inijesta, FK Barselona Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Ono što se desilo narednog dana na treningu, oduševilo je Ronaldinja, a on je sve otkrio igračima na dan El Klasika.

- Osetio sam čudnu atmosferu oko mene na treningu. Ceo tim je bio tih i svi su pozdravljali Ronaldinja kao nikad pre - objasio je Inijesta.

Kada je došao dan El Klasika, Ronaldinjo je u svlačionici Santjago Bernabeua rekao "Momci, danas je bitna utakmica za nas, oni su jaki, ali ja sam otkrio da smo mi kao porodica. Zvao sam svakog od vas tokom noći i govorio vam da idem u Junu. Niko od vas nije ništa rekao. Pre svega sam shvatio da smo sposobni da radimo i patimo u tišini, pre nego da izdamo jedno drugog. Ostajem ovde još dugo, a sada idemo na teren da naučimo lekciju ove igrače Reala" - opisao je Inijesta.

Pogledajte i šta je Ronaldinjo uradio Real Madridu na tom meču, čuvenim Galaktikosima predvođenim brazilcem Ronaldom, Zinedinom Zidanom

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA