Zvanično: Partizan doveo i drugo pojačanje u odbrani: Lalatović potpisao na četiri godine!

Tokom vikenda štoper je raskinuo ugovor sa DAC Dunajskom Stredom i u Humsku stiže kao slobodan igrač

  • 13
FK Partizan, Dušan Lalatović, Miloš Vazura Dušan Lalatović i Miloš Vazura; Foto: Privatna arhiva

Krajem minule sedmice ste na Telegrafu mogli da pročitate najavu dolaska još jednog pojačanja u Partizan i to mladog fudbalera DAC Dunajste Strede – Dušana Lalatovića (21) i ta vest je danas dobila i zvaničnu potvrdu.

Defanzivac je potpisao četvorogodišnji ugovor sa crno-belima (tri plus jedna godina) i odmah će se staviti na raspolaganje treneru Savu Miloševiću. 

Partizan i zastupnici Dušana Lalatovića su kompletan dogovor postigli još u petak, ali je fudbaler imao obavezu da raskine važeći ugovor sa slovačkim klubom, kako bi i crno-belima olakšao situaciju, odnosno lišio ih plaćanja obeštećenja.

To se dogodilo dan kasnije, Lalatović je u subotu raskrstio sa DAC Dunajjskom Stredom i zaputio se ka Beogradu, ne bi li zaokružio posao sa crno-belima, koji su ga dočekali i ispravili mali propust od zimus, kada je štoper bio na dohvat ruke, ali je usled slabije koordinacije u klubu ipak završio u Slovačkoj.

Zimus zamalo izmakao

FK Partizan, Dušan Lalatović, Miloš Vazura Lalatović je izabrao broj 4 na dresu; Foto: Privatna arhiva

O čemu se radi? Lalatović je u zimskom prelaznom roku stigao u filijalu Partizana – Teloeptik, gde je proveo nekoliko dana na treninzima, ali i odigrao kontrolnu utakmicu, gde je oduševio sve iz Omladinske škole crno-belih.

Nedostajao je samo “amin” nekoga iz prvog tima, međutim, spletom okolnosti, zgusnutim rasporedom u domaćim takmičenjima, ali i Ligi Evrope, usled čega se debelo "zagazilo" u decembar te ni pauza nije bila duga, reakcija nije bila pravovremena i Lalatović se na kraju obreo u Slovačkoj.

Ipak, pandemija koronavirusa je u ovom slučaju išla na ruku klubu iz Humske, jer Slovaci nisu dobro organizovali prijem igrača, karantin, a kada je udar prošao, odlučili su da smanje i budžet kluba usled gubitaka.

Partizan je ispratio situaciju do kraja, od detaljne analiza samog igrača, odobrenja struke, koja je procenila da Lalatović ima perspektivu i da ga treba angažovati do reakcije čelnika, odnosno generalnog direktora Miloša Vazure, koji je u petak sklopio posao i to bez usloženog evra u obeštećenje.

Rekosmo već ranije da je Lalatović rođeni Novosađanin, da je prošao mlađe selekcije Vojvodine, a potom branio boje Budućnosti iz Gložana, Radničkog iz Zrenjanina, Radničkog iz Niša (Dinama iz Vranja, pozajmica), posle čega se obreo u Slaviji iz Sofije, kao i pomenutoj DAC Dunajskoj Stredi.

Visok je čak dva metra i veoma brz sa svoju visinu, bolje se služi levom nogom i biće, bar na početku, peti štoper u ekipi, ali će uskoro broj centralnih defanzivaca u Partizanu biti sveden na optimalan. No, o tom – potom...

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    27. jul 2020 | 15:25

    Pa ovaj ne može da igra ni u Obrenovcu za Radnički al' je doveden bez obeštećenja a kad je džabe i Sirće je slatko.

  • Milan

    27. jul 2020 | 15:03

    Ovaj ni u Radnickom nije igrao, kakvo je to pojačanje?

  • 5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH NARIKAČA

    27. jul 2020 | 16:33

    HA HA HA HA HA HA HA HA ,KAKVA TRANSFERČINA,ODIGRAO 9 MEČEVA ZA 3 GODINE…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA