Vranješ koji je nedavno hapšen, 3 partizanovca i bivši golman Zvezde: Ko to preti crveno-belima?

Podsetimo, banjalučki Borac je ove sezone izborio Evropu i rival je srpskom šampionu u generalnoj probi

  • 6
FK Borac Banjaluka Printskrin: Youtube/Aleksandar Kovandzic

Kao što smo već i pisali, fudbaleri Crvene zvezde od 19.00 časova igraju "generalku" protiv Borca iz Banjaluke pred početak takmičenja u Superi ligi Srbije!

Pored Vladana Danilovića, koji je mladi reprezentativac BiH i kog je Zvezda htela da dovede krajem 2018. godine, Borac u svojim redovima ima igrače koji su i te kako poznati javnosti s obzirom na to da su "špartali" superligaškim terenima.

Trener Vlado Jagodić je u Staru Pazovu, gde su Banjalučani trenirali dva dana, poveo 25 igrača, a od imema koja se izdvajaju svakako su Bojan Pavlović, Marko Jovanović, Aleksandar Subić, Goran Zakarić i Stojan Vranješ.

Ovaj prvi je 33-godišnji golman koji je ponikao u Zvezdi i s kojom ima osvojen Kup 2010. godine i koji je svoje ime gradio u dresu Sarajeva.

Jovanović, Zakarić i Subić će imati poseban motiv, jer su svojevremeno nosili dres Partizana. Prvi je iskusni defanzivac koji sa crno-belima ima četiri titule i četiri kupa, a igrao je još i za Voždovac, Vislu i Bnei Jehudu.

Podsetimo da je Jovanović svojevremeno imao velikih zdravstvenih problema, a 2014. mu je konačno dijagnostifikovano da više nema leukemiju.

Marko Jovanović Jovanović u dresu Partizana Foto: MN Press

Subić je dres Partizana nosio od 2015. do 2019. godine, ali je između bio na pozajmicama u Slobodi iz Tuzle i Radničkom iz NIša. Levi bek zvanićno ima Kup sa crno-belima 2016. godine.

Zakarić je od pomenutih igrača najmanje nosio crno-beli dres - samo sezonu 2018/19. Iako je bio standardan tokom jeseni, Zakarić je mesto u timu izgubio po dolasku Sava Miloševića na čelo stručnog štaba. Takođe imaKup sa crno-belima 2019.

PARTIZAN Zakarić, drugi sleva, na treningu Partizana Foto: MN Press

Poslednji, ali ne i najmanje bitan, jeste Stojan Vranješ. Reč je o iskusnom vezisti koji je u sezoni 2013/14 nosio dres Vojvodine.

Sa Lalama je te sezone osvojio Kup Srbije, a igrao je za Pandure, Kluž, Lehiju, Legiju, Pjast i Željezničar pre nego što se prošlog leta vratio u matični klub.

Rođak je dobor poznatog defanzivca AEK-a Ognjena Vranješa  skojim je nedavno, prema navodima medija iz BiH, uhapšen zbog nanošenja teških telesnih povreda jednom momku u Banjaluci.

Stojan Vranješ Printskrin: Youtube/dejan kondić

Borac je igrao sa Crvenom zvezdom i u sezoni 2010/2011 koju je završio kao šampion Premijer lige BIH, a ekipu je i tada vodio Vlado Jagodić.

U tom duelu na Marakani 20. februara 2011, pred početak prolećnog dela šampionata, crveno-belii su slavili rezultatom2:1, golovima Borhe i Evandra, dok je gol za Borac postigao Darko Maletić - inače bivši igrač Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    28. jul 2020 | 15:27

    Војводина 2014 освојила куп Србије???

  • Dera

    28. jul 2020 | 16:17

    Aj Borac

  • IXI

    28. jul 2020 | 17:18

    Aj Borac! Šteta što neće biti publike. Volio bih pogledati utakmicu svog tima na Marakani po cijenu da sutra idem na respirator zbog korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA