Zvezda želi bivšeg špica Mančester junajteda: Počeli pregovori s najmoćnijim agentom sveta, ali...

Dok neko od aktuelnih napadača ne napusti crveno-bele, transfer se neće realizovati

  • 15
Federiko Makeda, Kristijano Ronaldo, FK Mančester junajted Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Crvena zvezda želi Federika Makedu! Informacija je potvrđena Telegrafu, ali uz konstataciju da je sve daleko od realizacije, jer crveno-beli trenutno imaju prebukiranu poziciju napadača i novi špic, ma koliko kvalitetan bio, samo bi napravio još veću gužvu i pometnju na ovoj poziciji.

Nije tajna da bi Dejan Stanković želeo pojačanje u napadu, jer se Tomane prošle sezone nije najbolje pokazao, dok su Pavkov i Boaći daleko od bilo kakve forme.

Međutim, iako je bilo nekih interesovanja, za sada nema konkretnih ponuda za Zvezdine napadače, tako da će na čekanju biti i Federiko Makeda, sve dok se neko od aktuelnih napadača Zvezde ne proda.

U danu kada je dogovoren transfer Gelora Kange, procurilo je da se radi i na transferu špica, a izbor je pao na bivšeg napadača Mančester junajteda.

Federiko Makeda je postao senzacija u sezoni 2008/09, kada je postigao spektakularan debitantski gol u pobedi protiv Aston Vile od 3:2 u samom finišu meča. Tada je imao svega 17 godina i verovalo se da Crveni đavoli u svojim redovima imaju "novog Ronalda", jer je izgledom i podsećao na Portugalca.

Ipak, Makeda nije pružio ono što se od njega očekivalo, pa je u poslednjih desetak godina izmenio nekoliko klubova i išao je od pozajmice do pozajmice od Engleske, preko Italije i Nemačke. Na kraju je završio u grčkom Panatinaikosu, gde je proveo poslednje dve sezone.

Italijanski napadač ugovor sa atinskim klubom ima još godinu dana, tako da bi crveno-beli morali da izvdoje i određeno obeštećenje.

Prošle sezone je na 23 utakmice za Panatinaikos postigao 12 golova i imao 3 asistencije.

Agent Makede je slavni Mino Rajola, koga smatraju najmoćnijim agentom sveta, koji vodi brigu i o karijeri Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe, Erlinga Halanda, Matijsa De Lihta, Marka Veratija...

Da li će Zvezdan Terzić uspeti da sklopi dogovor sa Rajolom, videćemo u narednom periodu.

Mino Rajola Mino Rajola i Zlatan Ibrahimović; Foto: Gouliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Ali, uslov svih uslova je prvo da Zvezda proda nekog napadača i oslobodi prostor za dolazak novog.

Video: Stankovic o zasićenosti igrača: Ako to osetim, reagovaću sa zadovoljstvom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idi begaj

    28. jul 2020 | 18:16

    🤣 e Rajola konacno ce i tebe neko da prevesla.

  • TadijA

    28. jul 2020 | 18:06

    Zvezda! Je u protekle 2god. Pretplatila strance koji joj se nisu isplatili, jer nisu dali nijedan gol. Oni su za ništa uzeli dobre pare. Partizanu ne mogu gol da daju. I teško da će ove sezone daleko da doguraju.

  • Aleksandar

    28. jul 2020 | 17:35

    Da se odreši državna kasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA