Plašim se da pogledam poruke na internetu: Milivojevićev saigrač o rasističkom zlostavljanju

Na rasizam nisu imuna ni deca

  • 2
Britain Soccer Premier League Vilfred Zaha, Foto: Tanjug/AP

Napadač Kristal Palasa Vilfrid Zaha kaže da se ne oseća bezbedno na društvenim mrežama zbog rasističkih pretnji i nakon skandala sa uhapšenim dečakom od 12 godina.

Klinac je preko interneta pretio igraču Palasa, pa je onda pušten i pokrenuta je istraga. Internacionalac Obale Slonovače je od tada prijavio oko 50 različitih naloga na društvenim mrežama.

- Svaki put se plašim da pogledam poruke na društvenim mrećama jer bi mogle da budu ispunjene ko zna čime. Za crne fudbalere na primer, boravak na Instagramu više nije zabava. Ne uživate na svom profilu, Tviter sam ugasio na telefonu, jer gotovo sigurno tamo mogu da vidim neku vrstu zlostavljanja - objasnio je Zaha, a preneo BBC.

On tvrdi da ne može policija da radi sav posao, već da to moraju da rade i kompanije koje stoje iza određenih platformi za društvene mreže.

- Ali šta se dešava kada jedan nalog bude blokiran? Pa ništa, oni samo naprave novi odmah posle toga. Ako već svuda gde se registrujemo ostavljamu neki vid lične identifikacije zašto to ne radimo na Instagramu ili na Tviteru - pita se Zaha.

Priče o rasizmu su posebno pokrenute poslednjih meseci jer je krajem maja u Mineapolisu ubijen Džordž Flojd, Afroamerikanac.

Njemu je beli policajac Derek Šovin više od osam minuta klečao na vratu dok je Flojd ponavljao kako ne može da diše i na kraju se ugušio. Ovo ubistvo nared ulice pokrenulo je masovne proteste u Sjedinjenim Državama.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Микс

    29. jul 2020 | 22:46

    Фашизам, нацизам је створен у Енглеској....прелистајте мало историју ко је имао симпатије према Хитлеру и његовој идеји...

  • Dejan

    29. jul 2020 | 22:33

    Ne otvaras poruke i extra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA