≫ 

Zvezdi 13 minuta dovoljno za pobedu: Majstorija Vulića, Katai i Spidi će biti opasan tandem

Šampion sa 3:0 dobio Novi Pazar na Marakani

  • 64
FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar Foto: MN Press

Crvena zvezda je trijumfalno počela odbranu šampionske titule, pošto su sa "pola gasa" pobedili Novi Pazar na Marakani rezultatom 3:0 (2:0)!

Strelci za crveno-bele bili su Srđan Spiridonović u 7. minutu, zatim Mirko Ivanić u 13. iz penala, da bi u drugom poluvremenu mrežu rivala zatresao rezervista Miloš Vulić iz slobodnog udarca u 81. minutu.

Zvezda je pitanje pobednika praktično rešila posle uvodnih 13 minuta igre i već tada je bilo jasno da novi superligaš nije imao šta da traži u Beogradu.  Aleksandar Katai i Srđan Spiridonović su bili centralne figure meča u tim trenucima i i te kako je bilo vidljivo da su krilni napadač Zvezde željni fudbala.

"Desetka" crveno-belih se najpre u 7. minutu mangupski oslobodio čuvara Marinkovića, te je "spojio sa golom" novajliju Spiridonovića koji je levicom sproveo loptu iza leđa Drobnjaka. Bio je to prvi zvaničan gol popularnog Spidija koji je postigao još dva tokom priprema.

Rezultat je dupliran samo šest minuta kasnije. Spiridonović je petom pokušao da proigra Kataija, lopta je nekako prošla i odbila se do Tomanea koji je rukama povučen od strane Kurdića i dileme za Bojana Nikolića nije bilo.

Loptu je na belu tačku stavio Mirko Ivanić i - pogodio! Za veliku radost klupe Zvezde, pogotovo trenera Dejana Stankovića.

Zvezda je do poluvremena definitivno mogla do još jednom, možda i dva gola. Pokušavao je Katai, čak i Sanogo u jednoj situaciji psole kornera, ali je i golman Pazaraca Drobnjak bio na visini zadatka.

Gosti su za prvih 45 minuta imali samo onaj jedan šut u 18. minutu, kada je Tomić pobegao odbrani Zvezde i iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo stative. Kada smo već kod Zvezdine odbrane, vredi pomenuti da je Stanković istu totalno izmenio.

Gajić je igrao desnog beka, Pankov i Eraković su zamenili Milunovića i Degeneka u centralnom delu odbrane, dok je Rodić bio "siguran" na levoj strani. Pored Erakovića, Veljko Nikolić je bio taj U21 igrač koji je morao da započne meč (nova pravila od ove sezone), dok su Andrija Radulović i Željko Gavrić bili na klupi.

FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar Foto: MN Press

Nisu dobili priliku u nastavku, s obzirom na to da je Stanković odlučio da najpre ostavi Kataija u svlačionici na poluvremenu i umesto njega ubaci Vulića. Zatim su redom šansu dobijali Jovičić i Ben, kao i Vukanović i Gobeljić.

Oporavljeni Ben je takođe bio željan igre, videlo se to čim je ušao, ali je činjenica da Zvezda u nastavku nije previše "zapinjala". Do još jednog gola su došli posle majstorije Vulića iz slobodnjaka. Isti igrač je prethodno sa dva šuta bio taj koji je najviše pretio Drobnjaku.

FK Crvena zvezda Foto: MN Press
FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar Foto: MN Press
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Jednom mu je golman Pazaraca odbranio, drugi put je lopta, prošla pored stative, dok Drobnjak u tom 81., minutu nije mogao ništa da uradi. Prethodno je sjajni Spiridonović iznudio faul na nekih 20-ak metara. Namerno kažemo sjajni, jer je popularni Spidi pokazao da će biti veliko pojačanje crveno-belih. Igrao je desno, zatim levo, pokazao da i te kako zna da "čita igru."

Zvezda će posle ovog meča ponovo biti ispred Partizana na tabeli, s obzirom na to da su crno-beli u Kruševcu slavili sa 3:1.

FK CRVENA ZVEZDA - FK NOVI PAZAR 3:0 (2:0)

(Spiridonović 7, Ivanić 13 pen, Vulić 81)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Gobeljić 75), Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo (Jovičić 65), Nikolić, Ivanić (Ben 65), Spiridonović, Katai (Vulić 46), Tomane (Vukanović 75)

Novi Pazar: Drobnjak, Vukajlović, Kurdić, Delimeđac (Vlajković 67), Marinković, Tomić, Nedeljković, Kecap (Kurti 67), Dacić (Dragutinović 33), Resić (Hadžibulić 46), Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    1. avgust 2020 | 19:52

    Čist penal kao suza, pobjegao tomane obadvojici I sa ledja ga igrač povukao za dres.... Bravo Zvezdo samo jako!

  • Nenad

    1. avgust 2020 | 20:36

    Hahahhhaa.E brate znaci pukao sam od smeha.Znaci toliko povika na Partizan zbog penala.A sad penal za Zvezdu i nista.To je normalno.Hahahaha.E Zvezdasi,sta ima da prozivate vi nekog za penale.Kad ste rekorderi.I svi znamo da ce na kraju biti duplo vise penala za Zvezdu.Ovo sam se iskreno zacudio da je sviran penal za Partizan.Jer prosle godine za mnogo cistije i jasnije situacije nije svirano za Partizan.Ma smehotres liga.

  • Czv forever

    1. avgust 2020 | 19:49

    Katai magikoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA