≫ 

Nameštaljka godine u Austriji! Davali golove dok nisu ušli u Bundesligu, rivali traže poništenje

Dokaz kako je sve trulo i na sređenom zapadu...

  • 10
FK Rid, Austrija Foto: You Tube/österreichischer Fußball HD

Samo je prvi na tabeli išao u Bundesligu, a u slučaju jednakog broja bodova ključ je bila gol-razlika. Kako bi u Rid došla vest da je njegov rival Klagenfurt dao gol, tako bi Rid istog trenutka postigao pogodak ovamo. Ili dva, za svaki slučaj...

Kada je ulog veliki i na sređenom zapadu se i igra i postižu golovi dok ne bude dovoljno. Gubitnici optužuju i žale se, pobednici likuju, ćute i baš ih briga.

U ovom slučaju ulog je bio plasman u Bundesligu, sređeni zapad je fržava Austrija, a gubitnik istoimeni klub iz Klagenfurta koji je izgubio trku sa Ridom. Cela zemlja bruji o najočiglednijoj od svih nameštaljki, a rukovodstvo Saveza razmatra da im organizuje baraž kako bi pošetno mogli da se izbore za promociju u viši rang.

Šta se dogodilo? Pre poslednjeg kola u lovu na elitu Klagenfurt i Rid bili su rame uz rame, svako po 61 bod. Pravila su jasna: ako na kraju sezone dva kluba imaju isti broj bodova presudna je gol-razlika, a ako je i to identično onda broj postignutih golova.

Rid je imao gol prednost odnosno gol-razliku +25, a Klagenfurt +24. Poslednje kolo: Rid kod kuće protiv Floridsdorfera, a Klagenfurt domaćin Vakeru iz Inzbruka.

I Klagenfurt je pobedio sa 6:1, a za to vreme u Ridu... Floridsdorfer je na teren poslao kombinovanu ekipu, tokom same utakmice s klupe je ubacivao tinejdžere, a igrali su kao da je u pitanju trening oporavka. Pa se igralo u ovom ritmu: kako dođe vest iz Klagenfurta da je tamo domaćin dao gol, tako Rid postigne gol ili dva.

Pogledajte sve golove sa sporne utakmice:

Na kraju je Rid za svaki slučaj pobedio s 9:0 i kao prvak austrijske Druge lige izborio promociju u Bundesligu.

Iz Klagenfurta psuju, optužuju i traže pravdu, u Ridu ćute, a iz Floridsdorfera kažu da im je stvarno nelagodno:

- Svesni smo da smo razočarali mnoge ljude jučerašnjim nastupom. Izvinjavamo se zbog opuštenog i neprofesionalnog nastupa našeg tima. U danima i nedeljama koje dolaze intenzivno ćemo analizirati sve što se dogodilo - objavili su iz Florisdorfera.

Videćemo narednih dana kakav će stav FS Austrije definitivno zauzeti po ovom pitanju. Kao što ranije rekosmo, pošteno je da dva tima odigraju baraž, pa ko bude bolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sudija pokazao 10 minuta nadoknade, pa menjao na 5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    4. avgust 2020 | 09:35

    oba tima poslati u regional ligu a treći nešto njih u BUNDESLIGU i normalno velike kazne im udariti

  • Febo

    4. avgust 2020 | 10:58

    Ako je grujic i tamo sudio(kao ispomoc),sve mi je jasno

  • Aleksandar1982

    4. avgust 2020 | 09:49

    Rid je vodio posle pola sata 5 0 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA