≫ 

Zvezda prejaka za Radnički: Doktorske partije Kataija i Spiridonovića, Nikolićev gol za TV špice

Lagana tri boda upisao je šampion

zvezda radnički

Foto: MN Press

Nije bilo ni "d" od derbija 2. kola Superlige, Zvezda je doslovce pregazila Radnički, savladala goste 3:0, a mogla i daleko ubedljivije, te je tako nastavila maksimalan niz u povoju sezone.

Strelci su bili Nikolić u 43, Spiridonović u 45. i Katai u 76. minutu.

Ima Dejan Stanković u rukama jake adute, u to se uverio još jednom, sada je, čini se, još svesniji kvaliteta Spiridonovića koji je sa dve asistrencije i pogotkom obeležio utakmicu, ali nisu zaostajali ni ostali, pre svih Katai koji upadljivo odskače po kvalitetu, Nikolić zbog majstorskog gola, Ivanić, pa Ben po ulasku u igru.

Ima u rosteru šampiona definitivno dosta dobrog materijala u svim linijama ekipe.

aleksandar katai

Foto: MN Press

Zvezdina igra je, osim što je bila efikasna, sigurna i tečna, bila i lepa za oko, atraktivna i brza, pa navijačima ostaje sada samo da sanjaju "vlažne snove" o dometima za ovu sezonu.

Biće na "slatkim mukama" Stanković kada idući put bude ditktirao startnu postavu, veliki napadački potencijal čuči u svlačionici, te se od crveno-belih tek očekuju prave igre u jačim izazovima jer je prerano govoriti o tome koliko daleko može šampion Srbije posle laganih pobeda protiv prosečnih Pazara i Radničkog.

Nišlije su prilično razočarale na našem najvećem stadionu, Batakova taktika bila je pogubna pa se nije mogao nadati ničemu boljem osim ubedljivog poraza.

Trener Nišlija je tek na startu drugog poluvremena uveo najopasnije igrače, Gavrića i Kojića, ali bilo je kasno i za častan poraz. Zvezda je već tada imala 2:0 "u džepu", samopouzdanje do neba i uigranu napadačku liniju koja je propustila priliku da nanese teži poraz gostima.

srđan spiridonović

Foto: MN Press

Srđan "Spidi" Spiridonović je igrač o kom će se najviše pričati i posle ove utakmice, brzonogi ofanzivac potvrđuje se kao pun pogodak uprave, zna fudbal, brz, konkretan, "tera" loptu napred, ima veliki uticaj na igru crveno-belih.

Pogledajte njegovu asistenciju u 43. minutu za Nikolića i naravno majstorski udarac imladog Zvezdinog fudbalera, kojim je, posle velike inicijative i sijaset šansi, "otključana brava" Borivoja Ristića.

Drugi gol stigao je nedugo kasnije u koprodukciji moža i najjače karike Kataija, Spiridonovića i Ivanića, za novi mat Nišlija kao na malom fudbalu. Ne zna se da li je bio lepši pas Kataija u prostor ili nesebično dodavanje Ivanića ka Spiridonoviću. Uostalom, pogledajte ovu kreaciju napadačke linije Zvezde i drugi gol u finišu poluvremena.

Nastavak je doneo još lepršaviju igru Zvezde, sa ulaskom Bena bila je još konkretnija, ali ne i efikasnija. Ivanić je imao zicer priliku kada je sam izašao pred Ristića i promašio, Ben je u dva navrata pretio, Katai i neumorni Spiridonović takođe. Po ulasku u igru i Krstović...

Konačno, u 76. minutu, Zvezda je stavila tačku na dobru igru najlepšom akcijom koju je krunisao Katai, i to nakon razmene pasova Sanoga i Spiridonovića, te asistencije pojačanja crveno-belih.

Katai je takođe sa mnogo rutine završio akciju, za novi mat Ristića, za lep trijumf i potvrdu nove superligaške pobede, i vrh tabele koji je već sada preuzet.

Crvena zvezda - Radnički 3:0

(Nikolić 43, Spiridonović 45+1, Katai 76)

mirko ivanić

Foto: MN Press

njegoš petrović

Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja

    5. avgust 2020 | 19:45

    Ali Batak... hahahaha... Dobro je ispalo, mogao si da budes i but, plecka ili krilce.

  • Pfc

    5. avgust 2020 | 20:00

    Ma u derbjiu imamo 6 boda opusteno

  • Nikola🇷🇸⚫⚪

    5. avgust 2020 | 22:53

    Vi ste nesto napredni, moze vam se. Smejutija ofd kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA