Dva crvena kartona i tri gola u nadoknadi: Moraeš za tri minuta uništio Volfsburg

Fudbaleri Šahtjora plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope posle pobede nad Volfsburgom 3:0 u "ludom" meču i nestvarnoj završnici, iako im nije baš sve išlo na ruku

  • 0
Žunior Moraeš

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci su imali 2:1 iz prvog meča, ali je jedan gol Volfsburga sa igračem više štošta mogao da promeni.

Posle prvog poluvremena i 0:0 Davit Kočolava dobija crveni karton u 68. minutu nad Žoaom Santosom koji je već bio spreman da u situaciji jedan na jedan matira golmana Šahtjora.

Kočolava je isključen direktnim crvenim kartonom, a gosti su ostali bez pogotka, a samo dva minuta kasnije i bez igrača.

Džon Bruks je u 70. minutu užasno nespretno startovao na Žunioru Moraešu i šutnuo ga je u skoku.

Moraeš je možda malo i iscenirao sve, ali je start svakako bio za žuti karton, a s obzirom na to da je Amerikancu to bio već drugi, morao je i on na tuširanje pre kraja utakmice.

Ispostaviće se da će upravo Moraeš u završnici i definitivno potvrditi Šahtjorovu dominaciju u ovom dvomeču jer je od 89. do 92. minuta nastao pravi šou.

 

Najpre je Žunior na asistenciju Dodoa sa desetak metara iz prve zakucao loptu u mrežu za 1:0, pa je Konopljanka u kontri u 91. asistirao Manoru Solomonu u akciji dva na četiri za 2:0.

I onda tek što je drugi minut nadoknade bio pred istekom, Moraeš krade loptu na polovini Volfsburga, trči sam do gola Nemaca i lagano i treći put matira Koena Kastelsa za 3:0 i ukupnih 5:1 iz dve utakmice.

Žunior Moraeš

Foto: Tanjug/AP

Šahtjor u narednoj rundi takmičenja ide na pobednika dvomeča Bazela i Ajntrahta iz Frankfurta u kom je Bazel dobio prvi meč sa 3:0.

Video: Lagana akcija crveno-belih za 2:0, Nišlije matirane dva puta u dva minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA