≫ 

Kiks golmana i VAR izbacili Olimpijakos iz Lige Evrope, imamo sve parove četvrtfinala

Ajntraht nije uspeo da napravi čudo u Bazelu

  • 1
Wolves and Olympiakos Foto: Tanjug/AP

Bez iznenađenja u poslednje dve utakmice osmine finala Lige Evrope. Engleski Vulverhempton savladao je Olimpijakos u revanšu sa 1:0, dok je Bazel istovetnim rezultatom protiv Ajntrahta potvrdio prolaz u narednu rundu.

Zanimljiv meč odigrali su na "Mulinou" engleski i grčki predstavnik, a crveno-beli iz Atine nisu uspeli da ponove čudo kao u prethodnoj rundi kada su izbacili Arsenal u revanšu usered Londona.

Najveći krivac je golman Olimpijakosa Alan koji je u 8. minutu nesmotreno oborio u šesnaestercu napadača domaćih Podensea (nekadašnjeg igrača Atinjana) i poklonio najstrožu kaznu Vukovima. To su situacije iz kojih najbolji strelac domaćih Raul Himenez ne greši pa je u devetom minutu postavljen konačan rezultat ovog meča.

Olimpijakos je možda bio bolji u većem delu meča, ali nije mogao da probije sjajan bedem Vulverhemptona. Ekipa Nuna Espirita Santa nadaleko je poznata po sjajnoj defanzivi koju je ispoljila i večeras.

Positgli su gosti iz Pireja pogodak u 29. minutu, strelac je bio Medi Kamara, ali je on poništen kasnije na asitenciju iz VAR sobe zbog ofsajda.

Dve najbolje šanse na utakmici takođe su propustili gosti iz Atine, a oba puta udarce Cimikasa i Hasana maestralno je odbranio golman Vulvsa Rui Patrisio koji je bio jedan od najboljih pojedinaca večeras.

Što se tiče okršaja u Bazelu, švajcarski tim je još jednom uzeo meru Ajntrahtu iz Frnakfurta i slavio sa 1:0, golom kapitena Fabijana Freja u 88. minutu posle sjajnog prodora.

Filip Kostić je ponovo bio jedna od najboljih na terenu, ali nije uspeo da inspiriše saigrače da stignu do nekog gola posle 0:3 iz prvog meča pa se i njihova priča u Ligi Evrope okončala.

Dakle, konačni parovi četvrtfinala Lige Evrope su: Mančester junajted - Kopenhagen i Inter - Bajer Leverkuzen (ponedeljak), kao i Šahtjor - Bazel i Vulverhempton - Sevilja koji se sastaju u utorak uveče.

Igra se po jedan meč na neutralnom terenu u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA