≫ 

Lion gurnuo Zvezdu u 1. kolo kvalifikacija: Košmarni kiksevi Varana izbacili Real iz Lige šampiona!

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf sportu

  • 10
Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona i igraće u nastavku takmičenja u Portugalu pobedom nad Real Madridom i u revanšu na Etihadu 2:1.

U četvrtfinale se plasirao i Lion uprkos porazu od Juventusa u Torinu 1:2, jer je francuski klub kod kuće u prvom meču slavio sa 1:0.

Lion je time i definitivno pogurao Crvenu zvezdu u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, mada je svojim majstorijama probao da joj pomogne Kristijano Ronaldo.

Portugalac je bio strelac oba gola za Juventus, najpre sa penala u 42. minutu za 1:1, posle pogotka Depaja sa bele tačke iz 12. minuta, a onda i u 60. minutu kada je levicom probušio mrežu za konačnih 2:1.

Posle poraza Reala 2:1 iz prvog meča, Siti je samo potvrdio da je jedan od kandidata za titulu prvaka Evrope ove sezone pre svega angažovanom i agresivnom igrom u napadu.

Meč je obeležio izostanak Serhija Ramosa, zbog kog se u odbrani Reala videla ogromna rupa koju je svojim katastrofalnim kiksevima produbio Rafael Varan.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Francuz je direktno odgovoran za oba primljena gola Reala koji je samo u napadu uspevao nekako da parira rivalu, dok je u odbrani poklanjao loptu za golove "Građana".

Gabrijel Žezus je bio ključna figura u ovom meču jer je upravo on oba puta naterao na grešku Varana, pa prvo asistirao za gol, a onda ga i postigao.

Prvih nekoliko minuta donelo je ujednačenu borbu u kojoj je svaka od ekipa pokušavala da se izbori za prevlast na sredini terena.

A već prvi kadrovi Serhija Ramosa koji sedi pored terena sugerisali su da neće sve ići po dobru za Real u odbrani.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Horor veče defanzivne linije koju su činili Eder Militao i Rafael Varan u sredini uz Tiba Kurtou na golu počelo je od devetog minuta.

Kurtoa je dobio loptu sa leve, prosledio je na desnu stranu praktično do svoje gol-aut linije gde je bio Varan.

Nijedan od njih dvojice nije bio bogzna kako siguran šta će sa loptom, pa su se njome dobacivali kao vrućim krompirima i to je iskoristio Gabrijel Žezus.

Ukrao je loptu Varanu, povukao je korak ili dva, tek toliko da u boljoj poziciji u ziceru nađe Rahima Sterlinga, a engleski reprezentativac je bez mnogo problema pogodio za 1:0 (ukupno 3:1) i glavobolju Zinedina Zidana.

Karim Benzema i Eden Azar su uzvratili nekolicinom napada i udaraca ka golu Sitija, a u jednoj situaciji je Benzema lepo provukao loptu između dvojice igrača Sitija i sva je sreća pa je Ederson bio u tom 19. minutu bio na visini zadatka.

Italy Soccer Champions League

Ronaldo daje golčinu Lionu u Torinu za 2:1, Foto: Tanjug/AP

Devet minuta kasnije, u 28. minutu nije mogao ništa. Rodrigo je prošao iz koraka desno nakon lopte koju je dobio baš od Benzeme, poslao je centaršut u peterac za Francuza, a ovaj je glavom bio neumoljiv za 1:1.

Od tog trenutka do kraja poluvremena igralo se na mahove u kojima su se timovi smenjivali u inicijativi, ali je Siti ipak bio konkretniji.

Kurtoa je u 42. minutu napravio sličnu glupost kao Varan, poklonio je loptu protivniku pred svojim kaznenim prostorom, Fil Foden je šutirao, ali to ovog puta nije kažnjeno pogotkom jer je lopta prozujala pored stative.

De Brujne je do kraja poluvremena probao još jednom da ugrozi gol rivala direktno iz kornera i umalo mu je pošlo za kopačkom, te je madridski klub na poluvreme svakako mogao da ode zadovoljniji.

Mančester Siti - Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Već na startu drugog dela, De Brujne je poslao genijalnu dugu loptu za Sterlinga, a ovaj je šutirao u bliži ugao gola Kurtoe.

Belgijanac je sjajno reagovao i refleksno skinuo loptu, te je poslao u korner. "Građani" su izveli dva, bilo je malo gužve u kaznenom prostoru, ali se Real izvukao.

A izvukao se i u 53. minutu kada je pogrešio Kazemiro na svojoj polovini i predao loptu protivniku, ona je stigla u sredini do Gindogana koji je prosledio levo za Sterlinga, ali previše ka napred.

Mančester Siti - Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Sterling je mogao da je stigne, ali je mogao i Kurtoa koji je bio priseban, zatvorio je ugao i izvadio fleku koju je napravio Kazemiro.

Usledile su dve šanse za Benzemu, pa nova odbrana Kurtoe posle sat vremena igre kada je Žezus dobio pas u kaznenom prostoru i šutirao iz okreta.

Belgijanac je još jednom sjajno reagovao, ali je opet ostavljen na cedilu i opet je krivac bio Varan.

Verovatno najgora utakmica koju je Francuz u karijeri odigrao bila je ovaj revanš osmine finala jer je u 68. minutu posle duge lopte Sitija prvo glavom promašio loptu kad je probao da je smiri, a onda ju je glavom dodao svom golmanu.

Mančester Siti - Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Kurtoa je krenuo na nju, ali ju je opet presekao Žezus koji je u situaciji jedan na jedan bio nemilosrdan za 2:1.

Od tog trenutka su igrači Sitija ušli u presing kojim su pritiskali odbranu Reala sve do desetak minuta pred kraj kada su prestali da rizikuju.

Tada je šansu dobio i Luka Jović koji je ušao u 83. minutu umesto Edena Azara, ali nije mogao da promeni ishod ove osmine finala.

Real Madrid je eliminisan drugu sezonu zaredom iz Lige šampiona u ovoj fazi takmičenja, jer je lani ispao od Ajaksa, a Siti će na Lion u četvrtfinalu.

 

Drugo poluvreme:

Mančester Siti - Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

90+4 KRAJ - Siti je bez većih problema sačuvao prednost i pobedio sa 2:1 pa ukupnim rezultatom 4:2 prošao dalje.

86. minut - David Silva je probao iz slobodnog udarca da zatrese mrežu Reala, šutirao je nedovoljno precizno i zadržao je Real kakve takve šanse za čudo.

83. minut - Nove izmene u Realu, Luka Jović ide u igru umesto Edena Azara, a na terenu su se našli i Valverde i Lukas umesto Karvahala i Modrića.

76. minut - Šutirao je i Žezus sada sa distance, nisu ga ispratili igrači Reala, ali nisu ni morali pošto je bio neprecizan.

75. minut - Kiks Karvahala, on je jedini bio siguran do sada, ali je Kurtoa ovog puta mogao da ispuca loptu na vreme.

72. minut - Šut Modrića, pa onda i Bernarda Silve koji je ušao u igru Sitija. Nova greška Varana dovela je do prilike Sitija, već treći put.

 

69. minut - GOOOOOOL! Pa šta radi Rafael Varan?! Duga lopta Sitija, Varan prvo promašuje glavom i ne uspeva da je smiri, onda je glavom iz drugog pokušaja šalje Kurtoi i taj pas preseca opet Gabrijel Žezus. Ostao je sam ispred Kurtoe i Belgijanac je ovog puta bio nemoćan. Varan jednostavno nije u ovoj utakmici!

66. minut - Ponovo brani Kurtoa! Žezus je dobio pas u kaznenom prostoru, instinktivno se okrenuo i pucao po sredini, ali veoma nezgodno, Real je trenutno srećan što ima belgijskog golmana.

63. minut - Benzema u dve dobre prilike! Francuz je iskoristio propust u odbrani Laporta, došao je u poziciju za šut, ali nije pogodio.

60. minut (Juventus - Lion) - GOOOOOOL! Ronaldo! Bomba Portugalca levom nogom sa distance za vođstvo Juventusa i totalni prekoret - 2:1!

 

61. minut - Foden za De Brujnea koji je sa desnog krila šutirao ali nije bilo jasno da li je šutirao ili centrirao. Nije bil naivno u svakom slučaju. U ovim trenucima i prve izmene. Marko Asensio je ušao u igru, a izašao Rodrigo.

60. minut - Siti opasniji u ovim trenucima, Real se povukao na svoju polovinu i sada teško i prelazi na deo igrališta koji pripada domaćinu.

54. minut - Šut Benzeme, preko gola!

53. minut - Kakva greška Kazemira, poklanja i on loptu, Gindogan je dobija u sredini, odlaže levo za Sterlinga, a Rahim ostaje sam ispred Kurtoe. Belgijanac opet dovoljno brz da zatvori ugao i spreči zicer za Siti.

52. minut - Rodrigo pokušava da prođe pored Kansela na sličan način kao i kada je asistirao za gol, pustio je loptu, ovog puta ga Kanselo gradi, Rodrigo pada, a Feliks Brih pokazuje da faula nema. Blaga inicijativa Reala.

47. minut - Prva dobra šansa za Siti! De Brujne pronalazi Sterlinga u kaznenom prostoru, Englez šutira u bliži ugao, a Kurtoa se iskupio munjevitom odbranom.

Prvo poluvreme:

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

45. minut - De Brujne šutira iz kornera direktno na gol i malo je falilo da pogodi, ali se na pauzu otišlo sa 1:1.

43. minut (Juventus - Lion) - GOOOOOL! Juventus poravnava rezultat, Kristijano Ronaldo pogađa penal! Pjanić je posle slobodnjaka pogodio Memfisa Depaja u ruku i sudija je pokazao na belu tačku drugi put od početka meča.

 

42. minut - Nova glupost odbrane Reala, opet se dodaju pozadi, ovog puta Kurtoa poklanja loptu, a Foden promašuje iz jako dobre prilike! Neverovatno kako amaterski reaguju iz odbrane Madriđana.

37. minut - Kanselo prolazi sa leve strane, šutira iskosa, "žabica" je malo iznenadila Kurtou, lopta se odbila ka sredini peterca gde Gindogan nije došao do nje, tako da je Real jeftino prošao. Siti opet ima inicijativu.

33. minut - Voker ulazi u zonu šuta, gađa sa distance, ali je loše naciljao i poslao loptu previsoko.

 

28. minut - GOOOOOOOL! Karim Benzema vraća meč u egal - 1:1. Sjajno je prošao Rodrigo desnim krilom, upravo posle pasa Benzeme i ispadanja Žoaa Kansela, centrirao je, a Benzema je bio na pravom mestu i glavom je zatresao mrežu za 1:1.

22. minut - Azar prihvata loptu iskosa desno i šutira sa oko 25 metara. Nisko i oštro, opet mora da brani Ederson i golman Sitija opet na visini zadatka.

19. minut - Odličan šut Benzeme,  brani Ederson! Prva opasna šansa Reala, Francuz je primio loptu između dvojice igrača i okrenuo se, pucao sa 16 metara da ga kapiten Sitija i defanzivci ne bi stigli, ali je to bilo dovoljno da Ederson odbrani.

15. minut - Šut Sterlinga sa distance! Malo iznad prečke je prošla lopta, kačila je gornji deo mreže spolja i pravo je pitanje kako je Militao dopustio toliko prostora ofanzivcu Sitija koji se ležerno namestio u poziciju za šut.

12. minut - Nova akcija Sitija, šutira Foden, pa onda i Gundogan, brane se nekako igrači Reala koji su napadački parirali samo u prvih šest, sedam minuta.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

10. minut. (Juventus - Lion) GOOOOL! Depaj se oporavio od povrede i pogodio sa penala za Lion, Francuzi vode protiv Juventusa od rane faze meča.

 

9. minut - GOOOOOOOL! Neviđen kiks Rafaela Varana pred sopstvenim golom, Sterling pogađa za 1:0 u korist Sitija! Dodavali su se u zadnjoj liniji Reala, Kurtoa je poslao pas desno za Varana, ovaj je bio nespretan, Gabrijel Žezus mu je ukrao loptu i asistirao Sterlingu koji je lagano sproveo u mrežu za 1:0.

5. minut - Kevin De Brujne šutira sa distance, jak udarac se odbija od igrača Reala i lopta ide u korner. Madriđani ne igraju povučeno za sada, pa se velika borba vodi za prevlast na sredini terena na startu meča.

SASTAVI EKIPA:

Real Madrid:  Kurtoa - Varan, Eder Militao, Karvahal, Mendi - Modrić, Kazemiro, Kros - Azar, Benzema, Rodrigo. Trener: Zinedin Zidan. Rezerve: Areola, Altube, Naćo, Marselo, Valverde, Lukas Vaskez, Jović, Asensio, Dijaz, Isko, Vinisijus, Havi

Mančester Siti: Ederson - Fernandinjo, Laport, Žoao Kanselo, Voker - De Brujne, Rodri, Gindogan - Foden, Žezus, Sterling. Trener: Pep Gvardiola, Rezerve: Bravo, Stouns, Zinčenko, Bernardo Silva, D. Silva, Marez, Otamendi, Garsija, Dojl, Harvud-Belis, Palmer, Bernabe.

Video: Dejan Stanković o dolasku Makede i Baneta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA